Zinātnieki pierādījuši aspirīna pozitīvu efektu vēža apkarošanā

© Simon D / pillsТаблетки
Таблетки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ikdienišķa aspirīna lietošana mazos daudzumos samazina olnīcu vēža saslimšanas risku par 10%.

RĪGA, 21. jūlijs – Sputnik. Norsvelhelsas slimnīcas zinātnieki Hantingtonā (ASV) pierādījuši, ka ikdienišķa aspirīna lietošana mazās devās samazina olnīcu vēža attīstības risku, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz MedicalXpress.

В лабораториях ИОС - Sputnik Latvija
Zinātnieki atklāja, kā uzveikt vēzi ar "molekulu-slepkavu" palīdzību

Darba gaitā speciālisti izpētīja 13 pētījumu rezultātā iegūtos datus. Kopumā tajos piedalījās vairāk nekā 750 tūkstoši sieviešu. Ārstus, tostarp, interesēja, cik bieži viņas lietojušas aspirīnu un ne steroīdu pretiekaisuma preparātus (piemēram, ibuprofēnu un naproksēnu).

Zinātniekiem izdevies noskaidrot, ka ikdienišķa aspirīna lietošana mazos daudzumos samazina olnīcu vēža saslimšanas risku par 10%.

"Darba rezultāti apstiprina, ka aspirīns spēj samazināt olnīcu vēža saslimšanas risku, taču pirms rekomendēšanas tā lietošanai ikdienā vēl jāveic daudz pētījumu," — paziņoja Šellija Tvorogera, viena no zinātniskā darba autoriem.

Cita pētījuma ietvaros, ko veica Havaju universitātes darbinieki Honolulu un Mofita centra darbinieki, zinātnieki noskaidroja, ka sievietēm, kuras lieto aspirīnu un citus pretiekaisuma preparātus, ir par 30% augstāks izdzīvošanas rādītājs gadījumos, kad viņām diagnosticētas onkoloģiskās slimības.

Ziņu lente
0