Bloomberg: Putins piedāvāja Trampam sarīkot referendumu par Donbasa statusu

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп
Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Putins un Tramps vienojās publiski neizziņot šo plānu, lai ASV prezidentam būtu iespēja to apdomāt.

RĪGA, 20. jūlijs – Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins tikšanās laikā Helsinkos piedāvāja Amerikas līderim Donaldam Trampam sarīkot referendumu, kā vienu no Donbasa krīzes noregulēšanas variantiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Bloomberg.

О саммите с Трампом, Кинжале и Скрипалях: Путин ответил на неудобные вопросы Fox News - Sputnik Latvija
Putins atbildēja uz Fox News kutelīgākajiem jautājumiem

Aģentūras informācijas avoti, kas atradušies Putina sanāksmē ar Krievijas vēstniekiem un pastāvīgajiem pārstāvjiem, paziņoja, ka runa ir par referendumu, ko vadītu starptautiskās organizācijas, un kura laikā pašpasludināto Doņeckas un Luganskas TR iedzīvotāji izteiktu savu viedokli par teritoriju statusu.

Putins un Tramps vienojās publiski neizziņot šo plānu, lai ASV prezidentam būtu iespēja to apdomāt, piebilda Bloomberg sarunas biedri.

Iepriekš jau vēstīts, ka 16. jūlijā Helsinkos aizritēja pirmā Vladimira Putina un Donalda Trampa pilna formāta tikšanās. Viņu saruna kopumā ilga četras stundas. Tā sākās ar tikšanos aiz slēgtām durvīm, kas izrādījās ilgāka nekā bija plānots. Savienoto Valstu vadītājs pēc sarunas pavēstīja, ka tā bijusi sekmīga. Savukārt Putins noslēguma preses konferencē pastāstīja, ka puses izskatījušas gandrīz visu divpusējo attiecību spektru un starptautiskos jautājumus un vietām pat panāktas praktiskas vienošanās.

Donalds Tramps tikšanos ar Putinu novērtēja pozitīvi. Viņš uzsvēra, ka sakari ar Krieviju ir svarīgi gan ASV, gan pārejai pasaulei, un norādīja: Maskavai un Vašingtonai jāatrod sadarbības iespējas.

Ziņu lente
0