Akmeņi, pudeles un liesmas: kā Francijā atzīmēta futbola izlases uzvara

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasPasaules čempionāts futbolā
Pasaules čempionāts futbolā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policija bija spiesta izmantot asaru gāzi un ūdens metējus pret nekārtību organizatoriem.

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik. Francijas izlases uzvara pasaules čempionātā futbolā kļuvusi par iemeslu nekārtībām vairākās valsts pilsētās, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz vietējiem medijiem.

Incidenti izcēlušies svētdienas vakarā.

​Parīzē Elizejas lauku rajonā sapulcējās simtiem līdzjutēju. Fanāti dauzīja vitrīnas, ar pudelēm un akmeņiem apmētāja policistus un garāmgājējus. Kārtības sargi bija spiesti izmantot asaru gāzi un ūdensmetējus, lai izklīdinātu pūli. Vairāki cilvēki aizturēti.

​Arī policija Lionā bija spiesta izmantot asaru gāzi pret līdzjutējiem, kuri netālu no fanu zonas apmētāja policistus ar tukšām bundžām. Aizdedzināto atkritumu urnu dzēšanai tika izsauktas ugunsdzēsēju brigades.

Septiņi cilvēki aizturēti, un vairāki policisti guvuši traumas Marseļā. Nekārtības fiksētas arī Ruānā, Grenoblē un vairākās citās pilsētās Francijā.

Svētdienas vakarā kļuva zināms, ka Francijas izlase pārspēja Horvātijas komandu un izcīnīja pasaules čempiona titulu. Mačs notika svētdien, Maskavā, "Lužņiki" stadionā un noslēdzās ar rezultātu 4:2.    

Ziņu lente
0