Politika

NATO samitā Porošenko uzstājās pustukšas zāles priekšā

© Sputnik / Mikhail PalinchakPetro Porošenko
Petro Porošenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tīkla lietotāji izsmējuši fotogrāfiju ar Ukrainas prezidenta Petro Porošenko uzstāšanos NATO samitā Briselē – noskaidrojās, ka Ukrainas līderis uzstājās tribīnē praktiski tukšas zāles priekšā.

RĪGA, 15. jūlijs — Sputnik. Eiropu arvien mazāk interesē Ukrainā notiekošais. Par to var spriest pēc kuriozās bildes no aizritējušā NATO samita Briselē, kuru savā Facebook lapā publicējis Ukrainas izdevuma "Tajmer" redaktors Jurijs Tkačovs, vēsta Sputnik Igaunija.

Fotogrāfijā redzams, ka Petro Porošenko un NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga savstarpējā preses konference notika praktiski pilnā žurnālistu intereses trūkumā. Pustukšā zālē aizņemtas izrādījušās vien dažas vietas pirmajās rindās.

"Ukraina ir NATO: "Jūsu viedoklis mums ir ļoti svarīgs," ar ironiju komentē savu publikāciju Tkačovs.

Publikācijas komentāros sociālā tīkla lietotāji pauda iespēju, ka preses pārstāvju intereses trūkums, visticamāk, skaidrojams ar to, ka žurnālisti vairs necer izdzirdēt no Petro Porošenko kaut ko jaunu.

Kā jau iepriekš stāstīts, Ukrainas prezidenta runa Minhenes Drošības konferencē šī gada februārī arī neizraisīja īpašu Eiropas politiķu interesi, par ko liecināja pustukšā zāle viņa uzstāšanās laikā. Uz to norādīja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova savā Facebook lapā.

Tāpat Zaharova izsmēja to, ka Porošenko savas uzstāšanās laikā parādīja ļaužu tukšajai zālei Eiropas Savienības karogu. Viņa salīdzināja Ukrainas līderi ar starpnieku un loterijas biļešu pārdevēju no filmas "Gardemarīni, uz priekšu!". "Viņš vispār nekur nebrauc ar tukšām rokām. Te ar pasēm, te ar autobusa gabalu — kā pārdošanas starpnieks," ar ironiju komentēja diplomāte Ukrainas prezidenta rīcību, pievienojot publikācijai fotogrāfija no viņa iepriekšējām uzstāšanās reizēm.  

Ziņu lente
0