Tramps paziņojis, ka NATO valstu pienākums ir kompensēt ASV aizsardzības izdevumus

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps uzstājīgi aicina Ziemeļatlantijas alianses valstis pildīt vienošanos par aizsardzības izdevumu palielināšanu.

RĪGA, 11. jūlijs — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka NATO valstu pienākums ir kompensēt ASV aizsardzības izdevumus, vēsta RIA Novosti.

"Daudzas NATO valstis, kuras mēs, kā plānots, aizsargāsim, ne tikai nepilda savas saistības (no aizsardzības izdevumu viedokļa – red.) par 2% (no IKP – red.) (kas ir zemu), taču arī ilgus gadus kavē maksājumus, kas nav veikti. Vai viņi to kompensēs ASV?" – uzrakstīja Tramps savā lapā Twitter, dodoties vizītē uz Briseli, kur organizēts NATO samits.

NATO samits Briselē notiks 11.-12. jūlijā domstarpību fonā starp ASV un Eiropas valstīm sakarā ar Vašingtonas lēmumu atteikties no Irānas kodoldarījuma, kā arī draudiem ieviest sankcijas pret Eiropas kompānijām, kā arī nodevas tērauda un alumīnija importam ASV.

Tramps uzstājīgi aicina Ziemeļatlantijas alianses valstis pildīt vienošanos par aizsardzības izdevumu palielināšanu līdz 2% IKP, kas tika panākta NATO samitā Bukarestē 2014. gadā. Pretējā gadījumā viņš draud ierobežot ASV dalību programmās, kuru mērķis ir nodrošināt NATO dalībvalstu drošību.

Ziņu lente
0