Plūdi Japānā aiznesuši 134 dzīvības

CC0 / pixabay / Наводнение
Наводнение - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piecpadsmit prefektūrās Japānā lietavu dēļ 2,5 miljoniem cilvēku ieteikts vai pavēlēts evakuēties.

RĪGA, 10. jūlijs — Sputnik. Lietavu radītie plūdi Japānā aiznesuši 134 cilvēku dzīvības, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Japānas valdības ģenerālsekretāra Josihide Suga teikto.

Patlaban nav zināms vēl 88 cilvēku liktenis.

"Saņemti aptuveni simt aculiecinieku ziņojumi par to, ka straume aiznesusi mašīnu ar cilvēku salonā. Palīdzībai cietušajiem rajoniem piešķirti divi miljardi jenu (aptuveni 20 miljoni dolāru)," – teica Ministru kabineta spīkers.

Plūdi Japānā

Lietavas Japānas dienvidrietumu un centrālajos rajonos novedušas pie plūdiem un noslīdeņiem, kā rezultātā pārplūdušas vairākas pilsētas.

Līdz svētdienas rītam Gifu prefektūrā izkrituši vairāk nekā 1050 mm nokrišņu, Ehime prefektūrā – 745 mm, Kioto – 465 mm, Hirosimā – 442 mm, Hogo – 430 mm, Okajamas prefektūrā, kur vairākos rajonos mājas applūdinātas līdz otrajam stāvam un augstāk – 310 mm. Šie rādītāji divkārt un trīskārt pārsniedz vidējo mēneša normu.

Visvairāk cietusi Hirosimas prefektūra, kur pārplūdusī upe sagrāva dzelzceļa tiltu, un Ehime prefektūra Sikoku salā.

Katastrofas mērogs vēl nav aprēķināts. Līdz pirmdienas vakaram glābējiem izdevies izvest no plūdu zonas aptuveni 1800 cilvēkus, evakuācijas punktos izmitināti vairāk nekā 11 tūkst. cilvēku, elektrības padeve pārtraukta vairāk nekā 20 tūkst. dzīvojamo māju.

Piecpadsmit prefektūrās (no 47 valsts prefektūrām) lietavu dēļ 2,5 miljoniem cilvēku ieteikts vai pavēlēts evakuēties.

Valsts premjerministrs Sindzo Abe atcēlis 11.-18. jūlijā ieplānoto braucienu uz Eiropu un Tuvajiem Austrumiem, ņemot vērā situāciju valstī. Eiropas Komisijas vadītājs Margaritis Shins paziņojis, ka ES un Japānas samits pārcelts no Briseles uz Tokiju un notiks 17. jūlijā.

Ziņu lente
0