"Slava Ukrainai" var dārgi maksāt Horvātijas futbolistam

© Sputnik / Виталий БелоусовHorvātijas futbola izlase
Horvātijas futbola izlase - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Horvātu futbolistam var draudēt diskvalifikācija uz divām spēlēm un soda nauda, ja FIFA atzīs, ka sportista sauciens, slavinot Ukrainu, ir noteikumu pārkāpums.

RĪGA, 9. jūlijs — Sputnik. Horvātijas futbola izlases aizsargs Domagojs Vida varētu saņemt Starptautiskās futbola federācijas (FIFA) sodu par saucienu "Slava Ukrainai", kas redzams internetā publicētajā videoierakstā pēc uzvaras pār Krieviju pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

"FIFA apstrādā atskaites par Krievijas un Horvātijas komandu maču, kā arī apkopo potenciālos pierādījumus sakarā ar minēto incidentu. Mēs nevaram sniegt komentārus šajā jautājumā, pirms esam izskatījuši visu informāciju," — aģentūra RIA Novosti publicēja FIFA preses dienesta komentāru.

Futbolisti pastāstīja, kas gaidāms mačā Krievija – Horvātija - Sputnik Latvija
Video
Futbolisti pastāstīja, kas gaidāms mačā Krievija – Horvātija

Ziņots, ka ierakstā redzams, kā Vida kliedz "Slava Ukrainai", bet pēc tam Horvātijas izlases bijušais loceklis Ognens Vukojevičs skaidro, ka uzvara pār Krieviju bijusi "par "Dinamo" un Ukrainu".

Ja Starptautiskā futbola federācija atzīs, ka  Domagoja Vidas uzvedība ir noteikumu pārkāpums, viņam var draudēt diskvalifikācija uz diviem mačiem un naudas sods.

Iepriekš vēstīts, ka pasaules čempionāta futbolā ceturtdaļfinālā Horvātijas izlase 7. jūlijā izcīnīja uzvaru pār čempionāta saimnieci — Krieviju. Pusfinālā horvātus gaida tikšanās ar angļiem. Par tiesībām cīnīties finālā sacentīsies arī Francijas un Beļģijas izlases.

Krievijas vēsturē pirmais pasaules čempionāts futbolā startēja 14. jūnijā. Turnīra mači norisinās 11 valsts pilsētās: Maskavā, Sanktpēterburgā, Kazaņā, Samārā, Sočos, Volgogradā, Kaļiņingradā, Jekaterinburgā, Saranskā, Ņižņijnovgorodā un Rostovā pie Donas. Fināla mačs par čempiona titulu notiks "Lužņiku" stadionā Maskavā 15. jūlijā.

Ziņu lente
0