Plūdi Japānā: bojāgājušo skaits mērāms desmitos

CC0 / pixabay / Lietavu sekas. Foto no arhīva
Lietavu sekas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietavu dēļ septiņās prefektūrās Japānā izsludināta ārkārtas situācija – plūdi jau aiznesuši vairāku desmitu cilvēku dzīvības, vēl gandrīz piecdesmit cilvēki pazuduši bez vēsts.

RĪGA, 8. jūlijs — Sputnik. Piektdien Japānas centrālie un dienvidrietumu rajoni saskārās ar spēcīgām lietavām. To izraisītie plūdi aiznesuši 60 cilvēku dzīvības,vēl 48 pazuduši bez vēsts, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Ziņas par plūdiem un to nodarītajiem bojājumiem tiek saņemtas no dažādiem valsts reģioniem, vēstīja telekanāls NHK. Meteoroloģiskais dienests izsludinājis ārkārtas situāciju septiņās prefektūrās. No krastiem izkāpusi upe Hirosimas prefektūrā sagrāvusi dzelzceļa tiltu. Okajamas prefektūrā ūdens līmenis vietām pārsniedza otro stāvu mājās, cilvēki uz jumtiem lūdza palīdzību.

Cietušo glābšanas operācijās piedalās 48 tūkstoši pašaizsardzības spēku darbinieku, policisti un ugunsdzēsēji. Japānas premjerministrs  Sindzo Abe informēja, ka situācija plūdu pārņemtajos rajonos ir ļoti nopietna.

Ziņu lente
0