Ukrainas vēstnieks Austrijā sašutis par Jaltas "reklāmu" presē

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasJalta
Jalta - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diplomātam nav iepaticies pārlieku "valdzinošais" skaistās pussalas apraksts – pēc vēstnieka domām, tā varēja priecēt tikai tad, kad Krima bija Ukrainas teritorija.

RĪGA, 8. jūlijs — Sputnik. Ukrainas vēstnieks Vīnē Aleksandrs Ščerba sašutis par "pārlieku skaistu" Jaltas aprakstu, ko publicējis Austrijas izdevums Die Presse, vēsta Sputnik Lietuva.

"Godātā redakcija, biju pārsteigts, ieraugot jūsu izdevumā rakstu ar nosaukumu "Jalta: labi nodrošinātu Krievijas iedzīvotāju iemīļota atpūtas vieta", — rakstīja Ščerba savā lapā Facebook.

Банк России начал выпуск монет, посвященных вхождению в состав РФ республики Крым - Sputnik Latvija
Aizliegtā Krima

Diplomāts bijis neapmierināts par Die Presse stāstu, kas veltīts ievērības cienīgām vietām Jaltā, nepieminot Kijevas viedokli Krimas jautājumā. Pēc viņa domām, avīzei bija jāraksta par "drūmas policijas valsts" radīšanu pussalā un vietējo iedzīvotāju "arestiem katru dienu".

Pēc diplomāta domām, materiāls atgādina "vēstījumu no paralēlas realitātes".

"Rakstīt par Krimu vilinošā tonī, nepieminot kriminālatbildību un iespējamo liegumu iebraukt Ukrainā, pie kā novedīs ierašanās Krimā caur Krievijas teritoriju, ir ne tikai kļūdaini, bet arī bezatbildīgi," — skaidroja Ščerba.

Vienlaikus Ukrainā ne vienu reizi vien jau izskanējušas ziņas par to, ka pēc pievienošanās Krievijai pussalas iedzīvotāju dzīve ir manāmi uzlabojusies.

Ceļazīme, kas apzīmē Ukrainas valsts teritoriju - Sputnik Latvija
Ukraina zaudē kontroli pār rajoniem Krimas apkaimē

Jāpiebilst, ka Krimas parlamenta Sanatoriju un kūrortu kompleksa un tūrisma komitejas vadītājs Aleksejs Čerņaks pastāstīja, ka palielinās Krimas viesu skaits no Ukrainas, turklāt caurlaides punktos veidojas garas rindas.

Krima iekļāvās Krievijas Federācijas sastāvā pēc referenduma 2014. gada martā, kurā vairāk nekā 96% pussalas un vairāk nekā 95% Sevastopoles iedzīvotāju atbalstīja atkalpievienošanos Krievijai.    

Ziņu lente
0