Vācijā pastāstīja par NATO uztraukumu sakarā ar Putina un Trampa tikšanos

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas un ASV prezidenti Vladimirs Putins un Donalds Tramps
Krievijas un ASV prezidenti Vladimirs Putins un Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vašingtona nav iesaistījusi alianses pārstāvjus pārrunu sagatavošanā un var pieņemt ar Rietumu partneriem nesaskaņotus lēmumu, uzskata VFR.

RĪGA, 7. jūlijs — Sputnik. Transatlantiskās sadarbības koordinators Vācijā, valdošās koalīcijas loceklis Peters Braiers informēja, ka NATO ir nobažījusies par Krievijas un ASV prezidentu gaidāmo tikšanos, ņemot vērā vienošanās, pie kādām varētu nonākt Vladimirs Putins un Donalds Tramps, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Reuters.

Krievijas un ASV prezidenti Vladimirs Putins un Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Viedoklis
Tramps visu nodos: divi uzskati par tikšanos Helsinkos

Aliansē, kuras samits notiks pirms Putina un Trampa tikšanās, norūpējušies par to, ka Vašingtona nav iesaistījusi NATO pārstāvjus pārrunu sagatavošanā ar Krievijas prezidentu, kā arī par to, ka Amerikas līderis varētu pieņemt ar Rietumu partneriem nesaskaņotus lēmumu, pastāstīja Baiers intervijā Funke mediju tīkla izdevumiem, tostarp, Reuters.

Tāpat alianses uztraukums ir palielinājies arī uz jūnijā aizritējušās Trampa un Ziemeļkorejas vadītāja Kima Čenuna tikšanās fona. Pēc vācu politiķa vērtējuma, KTDR līderis vien devis solījumus, taču pagaidām nav zinām, vai tiešām viņš ir "pārstājis bagātināt urānu", un tikai Tramps paziņoja samitu par veiksmīgu.

Krievijas uz ASV prezidenti tiksies Helsinkos 16. jūlijā. Ar iniciatīvu par pārrunu sarīkošanu uzstājās Tramps.    

Ziņu lente
0