Solsberijā divi cilvēki cietuši no "nezināmas vielas"

© REUTERS/Henry NichollsПолицейское оцепление в Солсбери
Полицейское оцепление в Солсбери - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesībsargājošās iestādes cenšas noskaidrot, vai divu cilvēku saindēšana bijis nozieguma rezultāts.

RĪGA, 4. jūlijs – Sputnik. Saskaņā ar Anglijas Viltšīras grāfistes policijas paziņojumu, divi cilvēki "izrādījušies nezināmas vielas ietekmē" un tika nogādāti slimnīcā kritiskā stāvoklī Solsberijas kaimiņpilsētā Eimsberijā, vēsta RIA Novosti.

Sestdienas vakarā policija saņēma ziņas par to, ka kādā no mājām bezsamaņā tika atrasti 40 gadus veci vīrietis un sieviete. Par sākotnējo pāra pašsajūtas pasliktināšanās versiju tika saukta iespējama nekvalitatīvu narkotiku lietošana. Taču pēc tam tiesībsargājošo iestāžu viedoklis mainījies.

"Šobrīd tiek veiktas analīzes ar mērķi noteikt vielu, kas izprovocēja pacientu stāvokļa pasliktināšanos," — paziņoja policija.

Vīrietis un sieviete ir kritiskā stāvoklī un atrodas Solsberijas slimnīcā. Drošības nolūkos tika norobežotas vietas Solsberijā un Eimsberijā, kuras varēja apmeklēt cietušie.

"Skripaļu lieta"

Marta sākumā bijušo GIP pulkvedi Sergeju Skripaļu un viņa meitu Jūliju atrada bezsamaņā Solsberijā. Lielbritānijā apgalvo, ka viņus saindējuši ar vielu, kura esot izstrādāta padomju programmas "Novičok" ietvaros, savukārt ar incidentu ir saistīta Maskava.

Министр иностранных дел России Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sergejs Lavrovs: Skripaļu saindēšanai izmantota NATO valstu bruņojumā iekļauta viela

Krievija to kategoriski noliedz un sauc apsūdzības par "nepamatotu provokāciju". ĀM vairākkārt aicinājusi veikt savstarpēju notikuma izmeklēšanu, taču Apvienotās Karalistes varas iestādes atbildēja ar atteikumu.

Vielas ekspertīzi, ar kuru tika saindēti Skripaļi, veica Ķīmisko ieroču aizliegšanas organizācijas (ĶIAO) speciālisti. Krievija iepazinusies ar ziņojumu. Pēc Krievijas ĀM Sergeja Lavrova sacītā, tajā ĶIAO sniegusi ķīmiskās vielas sastāvu, konkrēta saindēšanas aģenta nosaukuma tajā nav. Turklāt intervijā Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" ģenerāldirektoram Dmitrijam Kiseļovam Krievijas ārlietu ministrs pastāstīja, ka "Skripaļa lietā" pastāv daudz pretrunu, un jo vairāk Lielbritānija cenšas šīs pretrunas skaidrot, jo vairāk parādās jautājumu.

Ziņu lente
0