Divi Latvijas pilsoņi un ukrainis Londonā radījuši viltotu pasu "fabriku"

CC BY 2.0 / John O'Nolan / #41 - FlyingБританский паспорт
Британский паспорт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas Nacionālā noziedzības apkarošanas aģentūra aizturējusi divus Latvijas pilsoņus, kuri Londonā pārdevuši viltotas pases.

RĪGA, 3. jūlijs — Sputnik. Lielbritānijas policija konstatējusi Londonā viltotu pasu "fabriku" un aizturējusi divus Latvijas un vienu Ukrainas pilsoni, informē Metro.

Kratīšanas laikā aizturēto personu mājās atrastas viltotas pases, sarežģītas iekārtas viltojumu ražošanai, tostarp arī datori un printeri, kā arī 15 tūkstoši sterliņu mārciņu skaidrā naudā.

Lielbritānija - Sputnik Latvija
No verdzības Lielbritānijā atbrīvotie atteikušies atgriezties Latvijā

Policija uzskata, ka noziedznieki tirgojuši viltotus personu apliecinošus dokumentus, lai palīdzētu cilvēkiem saņemt darba atļauju vai piekļuvi sociālās apdrošināšanas sistēmai, kā arī izmantojuši banku kontus naudas atmazgāšanai.

"Šie aresti ir noziedzīga tīkla darbības izmeklēšanas posms. Domājams, tas laidis klajā simtiem viltotu dokumentu. Šīs pases ir galvenais faktors noziedzīgās pasaules dzīvē," – paskaidroja Lielbritānijas Nacionālā noziedzības apkarošanas aģentūras nodaļas vadītājs Marks Makkormaks.

Sergejs Mihailovs no Ukrainas un Genādijs Kaļiņins no Latvijas apsūdzēti sazvērestībā ar mērķi piegādāt viltotus priekšmetus, un šomēnes viņi stāsies tiesas priekšā. Trešais vīrietis, Latvijas pilsonis, kura vārds netiek izpausts, atlaists pret ķīlas naudu.

Ziņu lente
0