Francijā no cietuma helikopterā aizbēdzis gangsteris

CC0 / pxhere / Лопасти вертолета
Лопасти вертолета - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Noziedznieks izcieta 25 gadus ilgu cietumsodu par laupīšanu. Šis ir jau otrais sekmīgais mēģinājums "atbrīvoties pirms termiņa".

RĪGA, 2. jūlijs — Sputnik. Franču gangsteris Reduāns Faids aizbēdzis no cietuma helikopterā, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz izdevumu Le Parisien.

Беспилотник - Sputnik Latvija
Droni piegādā narkotikas Somijas ieslodzītajiem

Bandītam-recidīvistam piespriesta brīvības atņemšana uz 25 gadiem par laupīšanu, sodu viņš izcieta cietumā Sēnas un Marnas departamentā netālu no Parīzes.

Sekmīgais bēgšanas mēģinājums tika veikts vakarrīt. Trīs bruņoti cilvēki izzaga noziedznieku no bloka, kurā ieslodzītie var tikties ar tuviniekiem. Cietumu Faids pametis helikopterā, kas reģistrēts Beļģijā. Vēlāk helikopters atrasts sadedzis netālu no Francijas galvaspilsētas. Tālāk gangsteris ar saviem līdzzinātājiem devušies prom automašīnā.

Šis nav pirmais Faida bēgšanas mēģinājums. Mediji vēsta, ka pirms pieciem gadiem viņš uzspridzinājis cietuma sienu un saņēmis ķīlā četrus cietuma darbiniekus. Taču noziedznieks tika aizturēts pusotru mēnesi vēlāk.

Viens no vislabāk pazīstamajiem noziedzniekiem Francijā izcieta sodu par nesekmīgu laupīšanas mēģinājumu pirms astoņiem gadiem. Uzbrukuma rezultātā gāja bojā policists.

Pirmo reizi Faids saņēma sodu pirms 20 gadiem – tiesa viņam piesprieda brīvības atņemšanu uz 30 gadiem. Taču pēc desmit gadiem viņš tika pirms termiņa atbrīvots no cietuma.

Ziņu lente
0