Ukraina atzinusi, ka ir bezpalīdzīga pret Krieviju Azovas jūrā

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Melnās jūras flotes kuģi
Krievijas Melnās jūras flotes kuģi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Situācija Azovas jūrā saasinājās 25. martā, kad ukraiņu robežsargi aizturēja kuģi "Nord" no Krimas ar Krievijas karogu. Uz tā bija 10 ekipāžas locekļi, Krievijas pilsoņi.

RĪGA, 30. jūnijs — Sputnik. Krievijas karakuģiem Azovas jūrā Ukraina var parādīt tikai "pigu", paziņoja Ukrainas okupēto teritoriju lietu ministra vietnieks Georgijs Tuka telekanāla ZIK ēterā, vēsta RIA Novosti.

Šādi viņš atbildēja uz sabiedriskās organizācijas "Pravoje delo" priekšsēdētāja Dmitrija Sņegireva vārdiem, kurš aicināja Ukrainas armiju "efektīvi reaģēt" uz Krievijas karavīru darbībām Kerčas šaurumā ar kaut kādu "militārā ražošanas kompleksa mūsdienīgo izstrāžu" palīdzību.

Хакер - Sputnik Latvija
Baltijas hakeri centās apturēt Krievijas ostu darbu

"Pigu parādīt? Mūsu atmijai jūrā ir tikai piga. Jūs to lieliski zināt. Mums nav iespēju pretoties Krievijas kara flotei," — skaidroja Tuka.

Situācija Azovas jūrā saasinājās 25. martā, kad ukraiņu robežsargi aizturēja kuģi "Nord" no Krimas ar Krievijas karogu. Uz tā bija 10 ekipāžas locekļi, Krievijas pilsoņi, pie tam Kijeva viņus uzska ta par Ukrainas pilsoņiem. Diviem ekipāžas locekļiem izdevās atgriezties Krimā caur Baltkrieviju, septiņi cilvēki tika izsēdināti no vilciena uz Minsku. Kuģa kapteinis apsūdzēts par "noteikumu pārkāpšanu iebraukšanai īslaicīgi okupētā Ukrainas teritorijā un izbraukšanu no tās ar mērķi nodarīt kaitējumu valsts interesēm", viņam draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 5 gadiem.

4. maijā Krievijas robežsardzes kuģis "Ametist" aizturēja Ukrainas zvejnieku kuģi "JAMK-0041" (Očakovas osta), kas nodarbojās ar nelikumīgu bušu zveju Krievijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā (uz rietumiem no Tarhankuta raga). Kuģis līdz ar ekipāžu nogādāti Krimā procesuālo darbību veikšanai. Pret kuģa kapteini ierosināta krimināllieta par malumedniecību. Kuģis ir arestēts.    

Ziņu lente
0