Krievijas un Latvijas pierobežas rajonu iedzīvotājiem varētu atvieglot robežas šķērsošanu

© REUTERS / Ints KalninsНа границе Латвии и России
На границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas un Latvijas pierobežas rajonu iedzīvotāji varēs šķērsot robežkontroli bez zīmoga pasē, kopējā uzturēšanās termiņa ierobežojumi kalendārā gada laikā tiks atcelti.

RĪGA, 28. jūnijs – Sputnik. Krievijas valdība vienā no tuvākajām sēdēm izskatīs vienošanās grozījumus par Krievijas un Latvijas pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējiem braucieniem, raksta "Parlamentskaja Gazeta".

Автобус фирмы Lux Express на автостанции Таллинна - Sputnik Latvija
Krievijas robežsargi nav ielaiduši Somijas teritorijā Lux Express autobusus

Grozījumi paredz atvieglot abu valstu iedzīvotāju uzturēšanās vienkāršošanu pierobežas teritorijās. Ja grozījumi tiks atbalstīti, tiks atcelti ierobežojumi summārajam pilsoņu uzturēšanās termiņam abu valstu pierobežas teritorijās kalendārā gada laikā. Krievija un Latvija tāpat atteiksies no zīmogu likšanas pasēs par robežkontroles iziešanu.

Izņemot abu valstu pierobežas teritoriju iedzīvotājus, vienošanās tāpat skars ārzemniekus, kuri dzīvo Krievijas vai Latvijas pierobežas teritorijā ne mazāk kā trīs gadus.

Saskaņā ar likumprojektu par pierobežas teritoriju tiek uzskatītas pašvaldības, kuras atrodas pierobežā un ne tālāk kā 30 kilometru zonā no robežas, kā arī administratīvie veidojumi, daļa no kuriem atrodas zonā no 30 līdz 50 kilometriem no robežas.

Ziņu lente
0