ES prezidenta postenī Austrija vēlas izmantot armiju Eiropas aizsardzībai no migrantiem

© REUTERS / Srdjan ZivulovicNožogojumu būve uz Eiropas robežām
Nožogojumu būve uz Eiropas robežām - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atšķirībā no kolēģiem Baltijas valstīs un Polijā, kas ceļ "zelta nožogojumus" uz robežām ar Krieviju, Austrijas aizsardzības ministrs Mario Kunaseks uzskata, ka Eiropas labklājību galvenokārt apdraud nevis mītiskā "Krievijas agresija", bet gan reālais un jūtamais migrantu pieplūdums no dienvidiem.

RĪGA, 24. jūnijs — Sputnik. Migrantu nekontrolējams pieplūdums Eiropā no Ziemeļāfrikas un Tuvajiem Austrumiem liek steidzami meklēt problēmas risinājumu politiķiem, kuri nopietni satraukušies par savu valstu nākotni, vēsta Sputnik Igaunija.

No 2018. gada jūlija pie Eiropas Savienības stūres stāsies Austrija, kuras valdība, maigi sakot, nepiekrīt Vācijas kancleres politikai — plaši atvērtajām durvīm migrantiem. Šī iemesla dēļ Austrijas aizsardzības ministrs Mario Kunaseks ieteicis izvietot pie ES ārējām robežām karavīrus un policistus, nevis pašreizējos neefektīvās Eiropas robežu kontroles aģentūras Frontex darbiniekus.

"Pēc manām domām, Frontex mandāts ir jāmaina, lai nodrošinātu iespēju izmantot robežsardzes dienestā policistus un karavīrus," — teica Kunaseks intervijā vācu izdevumam Welt am Sonntag.

Atšķirībā no kolēģiem Baltijas valstīs un Polijā, kas ceļ "zelta nožogojumus" uz robežām ar Krieviju, Austrijas aizsardzības ministrs uzskata, ka Eiropas labklājību galvenokārt apdraud nevis mītiskā "Krievijas agresija", bet gan reālais un jūtamais migrantu pieplūdums no dienvidiem. Tāpēc viņš ieteicis izvietot atbilstošu kontingentu nevis uz ES austrumu robežām, bet gan dienvidos: Balkānos, Itālijā un Grieķijā.

Austrijas politiķis uzskata, ka karavīriem un policistiem Frontex paspārnē jāatrodas arī vairākās Āfrikas valstīs. Mario Kunaseks paziņoja, ka Austrija pieprasīs šo pasākumu savas prezidentūras laikā Eiropas Padomē, kas sāksies jau jūlijā.

Itālija piekrīt Austrijai

Iepriekš jau vēstīts, ka Austrijai ir domubiedri jautājumā par Eiropas Savienības nākotnes galvenajiem draudiem. Itālijas jaunā valdība, atšķirībā no saviem priekšgājējiem, kuri cieta sakāvi vēlēšanās, ļoti nopietni vērtē Eiropas Savienības saglabāšanas perspektīvas apstākļos, ka Brisele turpinās savu līdzšinējo imigrācijas politiku.

Bēgļi pie izstāžu centra Hamburgā - Sputnik Latvija
Merkele saņēmusi ultimātu imigrantu jautājumā

Eiropas Savienības nākotne ir likta uz kārts un tiks izšķirta tuvākā gada laikā intervijā izdevumam Spiegel paziņoja Itālijas iekšlietu ministrs un premjerministrs Mateo Salvini. "Gada laikā kļūs skaidrs, vai saglabāsies vienota Eiropa," — teica ministrs.

Itālijas iekšlietu ministrs uzsvēra, ka valsts vairs nevar uzņemt migrantus. "Mēs nevaram uzņemt nevienu cilvēku. Gluži otrādi, dažu labu mēs gribam nosūtīt prom," — piebilda Salvini, kurš jūnija sākumā lika slēgt Itālijas ostas kuģiem ar nelegālajiem migrantiem.

Trešdien Salvini apsolīja Eiropas Komisijas tikšanās laikā iesniegt ieteikumus migrācijas problēmas risināšanai. To starpā galvenie ir Eiropas robežu kontroles aģentūras Frontex nostiprināšana, vienošanās ar Ziemeļāfrikas valstīm "migrācijas spiediena" samazināšanai, sistēmas izveide migrantu uzņemšanai un nelegālo migrantu izraidīšanas procedūra.     

Ziņu lente
0