Porošenko apsveica Latviju un pateicās Rinkēvičam

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vizītes laikā Ukrainā Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs apsprieda ar valsts pirmajām personām situāciju Donbasā, korupcijas apkarošanu un gaidāmo NATO samitu.

RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Ukrainas prezidents Petro Porošenko apsveica Latviju simtgadē un pateicās par solidaritāti un palīdzību Ukrainai.

Par to paziņoja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kurš saticies ar Porošenko vizītes laikā Ukrainā.

"Ukrainas prezidents Petro Porošenko sirsnīgi sveic Latviju simtgadē, pārrunājam situāciju Donbasā, ES-Ukrainas sadarbību, kopīgu rīcību cīņā ar hibrīdapdraudējumu, atbalstu reformām, pieredzes apmaiņu starp bruņotajiem spēkiem un tirdzniecības attiecības," uzrakstīja Rinkēvičs savā Twitter lapā.

​Arī Porošenko publicēja sociālajos tīklos paziņojumu par tikšanos ar Latvijas ĀM vadītāju.

"Esmu priecīgs sveikt Ukrainā Latvijas Republikas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču. Tikšanās laikā es informēju ministru Rinkēviču par situāciju Donbasā, tostarp, par apšaudes turpināšanos ar smagā bruņojuma izmantošanu no Krievijas kontrolēto nemiernieku puses," uzrakstīja viņš Twitter.

​Pēc Porošenko sacītā, Rinkēvičš norādīja aktīvas starptautiskās kampaņas svarīgumu ar mērķi atbrīvot ukraiņu politiskos ieslodzītos no Krievijas cietumiem.

Luganskas Tautas Republika - Sputnik Latvija
Luganskas TR: Donbasā Ukrainas karavīri nogalināja UDD darbiniekus

Porošenko pateicās Rinkēvičam un Latvijas tautai par nemainīgu Ukrainas suverenitātes un valsts robežu saglabāšanas atbalstīšanu, solidaritāti un palīdzību pretošanās ceļā "Krievijas agresijai".

Vēlāk Rinkēvičš satikās ar savu kolēģi Pavlu Kļimkinu un sarīkoja ar viņu savstarpēju preses konferenci, kurā paziņoja, ka Latvija atbalsta ciešāku Ukrainas un NATO sadarbību.

"Tāpat mēs iestājamies par Ukrainas attiecību aktivizēšanu ar NATO. Tāpat mēs sagaidām Ukrainas prezidenta piedalīšanos samitā jūlijā. Tieši šim samitam jākļūst par nākamo soli kontinenta drošības nodrošināšanas sadarbībā," paziņoja viņš.

​Tāpat viņš piebilda, ka atbalsta Ukrainu pretkorupcijas reformu cēlā. Pagājušajā nedēļā Eiroparlaments atbalstīja jaunas makrofinanšu palīdzības piešķiršanu Ukrainai no Eiropas Savienības, taču tikai ar nosacījumu, ka tiks izpildītas vairākas ar korupciju saistītas prasības. Taču Antikorupcijas tiesa, kura bija paredzēta iepriekšējā naudas pārveduma piešķiršanas nosacījumos, valstī tika izveidota tikai pirms desmit dienām.

Kijeva - Sputnik Latvija
Ukrainā pastāstīja kā "iznīcināt" Krieviju

"Mēs turpinām atbalstīt viens otru. Mēs atbalstām jūsu brīvību, un visu, kas attiecas uz mums visiem, brīvībām un mūsu tiesībām. Tikšanās laikā mēs apspriedām pretkorupcijas pasākumus. Mēs tāpat atbalstām antikorupcijas tiesas izveidošanu pie jums. Mans vispārējais vēstījums ir, lai tiktu attīstīti arī turpmāk politiskie, ekonomiskie un sociālie sakari," pateica Rinkēvičs.

Savukārt Kļimkins informēja Latvijas kolēģi par pēdējās "Normandijas četrinieka" tikšanās rezultātiem Berlīnē un pateicās par nepārtrauktu Ukrainas atbalstīšanu.    

Ziņu lente
0