Likums par vuārismu nav pieņemts, Terēza Meja ir vīlusies

© AP Photo / Virginia Mayo, PoolПремьер-министр Великобритании Тереза Мэй на цифровом саммите ЕС в Таллине
Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй на цифровом саммите ЕС в Таллине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Terēza Meja paudusi savu neapmierinātību par to, ka Kopienu palāta atlikusi vuārismam veltītā likumprojekta izskatīšanu līdz jūlijam.

RĪGA, 17. jūnijs — Sputnik. Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja pavēstījusi savā lapā Twitter, ka vīlusies par likumprojekta par vuārismu bloķēšanu.

"Vuārisms ir iejaukšanās personiskajā dzīvē, kuras rezultātā upuri jūtas pazemoti un apspiesti. Esmu vīlusies par to, ka šodien Kopienu palātā likumprojekts netika pieņemts. Es vēlos, lai šie pasākumi ar valsts atbalstu tuvākajā laikā nokļūtu parlamentā," – uzrakstīja Meja.

Likumprojekta izskatīšanu par sodu – brīvības atņemšanu uz diviem gadiem – tiem, kuri nodarbojas ar sieviešu fotografēšanu zem svārkiem bez viņu atļaujas (upskirting) bloķēja britu Konservatīvās partijas loceklis Kristofers Čops, vēsta RIA Novosti.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Krievijas ārlietu ministrs: Terēzas Mejas paziņojums neatbilst nekādām pieklājības normām

Soda noteikšanu cilvēkiem, kuri nodarbojas ar sieviešu fotografēšanu zem svārkiem bez viņu atļaujas, ierosināja liberāldemokrāte Vera Hobhausa. Likumprojekts guvis nosaukumu Voyeurism (Offences) Bill (Likums par vuārimsu).

Dokumentu atbalstīja valdība un sabiedrisko organizāciju pārstāvji. Tieslietu ministrijas atbalsts nozīmēja, ka likumprojektu ātri izskatīs parlamenta palātas.

Tagad dokumenta izskatīšana tiks atlikta, un Lielbritānijas parlaments atkal izskatīs jautājumu ne ātrak kā 6. jūlijā.

Ziņu lente
0