"Kliedzoša diskriminācija": Ukrainā vēlas aizliegt vārdu "vecāki"

© Foto : pixabayМногодетные семьи
Многодетные семьи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Antidiskriminācijas ekspertīze konstatējusi, ka vairums bērnu " mācību grāmatās nevar atrast nedz sevi, nedz savus radiniekus, nedz apstākļus, kuros viņi dzīvo".

RĪGA, 11. jūnijs – Sputnik. Ukrainas Izglītības un zinātnes ministrija piedāvājusi izņemt no mācību grāmatām vārdu "vecāki" un iesaka aizvietot to ar vārdu "radinieki", vēsta RIA Novosti ar atsauci uz iestādes oficiālo mājaslapu.

Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Eiroparlamenta deputāti aicina Porošenko vadīt geju parādi Kijevā

Šādu ideju Ukrainas ministrija motivē ar "kliedzošu diskrimināciju" mācību grāmatās, kuras izlaid par valsts līdzekļiem. Antidiskriminācijas ekspertīze konstatējusi, ka vairums bērnu "mācību grāmatās nevar atrast nedz sevi, nedz savus radiniekus, nedz apstākļus, kuros viņi dzīvo".

Izglītības vadības iestāde argumentē to ar to, ka Ukrainā trīs miljoni bērnu – 40% no kopējā skolēnu skaita dzīvo nepilnās ģimenēs. Eksperti pārliecināti, ka uzdevumu formulējumi mācību grāmatās, piemēram, "sastādiet jūsu ģimenes dienas kārtību kopā ar vecākiem" vai "apspried ar vecākiem, kur drīkst spēlēties" tieši norāda uz gandrīz puses ukraiņu bērnu ierobežotājām iespējām un liek viņiem justies nepilnvērtīgiem.

Turklāt ministrijā pievērsa uzmanību arī diskriminējošajam attēlu raksturam, kuros attēlotas pilnas ģimenes.

Pie tam, iestāde paziņojusi par tādu mācību grāmatu izņemšanas gadījumiem, kurās atrodami "demokrātiskā valstī nepieļaujami" anahronismi, piemēram, "nēģeri", "žīdi" un "čigāni".

Ziņu lente
0