Bellingcat lūdz Krieviju pierādīt apsūdzību nepamatotību MH17 lietā

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasСотрудники миссии ОБСЕ и эксперты работают на месте крушения малайзийского Boeing 777
Сотрудники миссии ОБСЕ и эксперты работают на месте крушения малайзийского Boeing 777 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Krievijas pastāvīgā pārstāvja ANO pirmais vietnieks Dmitrijs Poļanskis paziņoja, ka Bellingcat apsūdzības pret Krieviju "balstās uz viltojumiem".

RĪGA, 11. jūnijs – Sputnik. Pētniecības kompānija Bellingcat aicina Krieviju pierādīt apsūdzību nepamatotību pret Maskavu sakarā ar lietu par Malaizijas Boeing 777 notriekšanos virs Doņeckas, vēsta RIA Novosti.

Kompānija komentēja Krievijas pastāvīgā pārstāvja ANO pirmā vietnieka Dmitrija Poļanska paziņojumu Twitter. Iepriekš viņš savā mikroblogā bija uzrakstījis, ka Bellingcat apsūdzības attiecībā pret Krieviju "balstās uz viltojumiem".

Крушение малайзийского Boeing на Украине - Sputnik Latvija
Malaizijas Boeing katastrofas izmeklēšanu pamata spekulācijas

"Bellingcat komentāros zem šī tvītā (Poļanska publikācijā – Sputnik) piedāvā palūgt Krievijas pastāvīgā pārstāvja ANO pirmo vietnieku Dmitriju Poļanski pierādīt, ka Bellingcat un Savstarpējā izmeklēšanas grupa izmanto nepatiesus pierādījumus MH17 lietā," — teikts organizācijas paziņojumā.

Iepriekš starptautiskā pētniecības grupa (JIT) sniedza incidenta izmeklēšanas starprezultātus, kuros eksperti izklāstīja versiju, ka lidmašīnu notriecot raķete no Kurskas 53. zenītraķešu brigādei piederošā zenītraķešu kompleksa "Buk".

Krievijas Aizsardzības ministrija noraidīja šādus paziņojumus. Iestādē uzsvēra, ka sniegtie "pierādījumi" neiztur nekādu kritiku, kā arī ieteica izmeklēšanai balstīties uz lietas faktiem, nevis uz "fakeģeneratoru viltojumiem" no Bellingcat vai UDD.

Turklāt Malaizijas Transporta ministrijas vadītājs Entonijs Loks nosauca apsūdzības pret Maskavu par nepierādītām.

Aviokompānijas Malaysia Airlines lidmašīnas Boeing 777 reisā no Amsterdamas uz Kualalumpuru avārija notika 2014. gada 17. jūlijā Doņeckas apgabala austrumos, bruņotā konflikta rajonā. Tajā atradās 283 pasažieri un 15 ekipāžas locekļi, no kuriem neizdzīvoja neviens.

Visas konflikta puses Ukrainas austrumos noliedz, ka būtu iesaistītas lainera katastrofā. Ukrainas un dažu rietumvalstu valdības apgalvo, ka pierādījumi liecina: lidmašīna notriekta ar zenītraķešu kompleksa "Buk" palīdzību, kas atradies prokrievisko sacelšanās dalībnieku rokās.

Ziņu lente
0