Maskava pieprasa Kijevai nekavējoties atcelt visas apsūdzības pret Višinski

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasРуководитель портала РИА Новости Украина Кирилл Вышинский во время рассмотрения апелляции на арест в Херсонском зале суда
Руководитель портала РИА Новости Украина Кирилл Вышинский во время рассмотрения апелляции на арест в Херсонском зале суда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Višinskis paziņoja par atteikšanos no Ukrainas pilsonības, viņam ir arī Krievijas pilsonība.

RĪGA, 3. jūnijs – Sputnik. Krievija pieprasa Ukrainai nekavējoties atbrīvot portāla RIA Novosti Ukraina vadītāju Kirilu Višinski un atcelt visas apsūdzības pret viņu. Par to teikts Krievijas ĀM Informācijas un preses departamenta komentārā, vēsta RIA Novosti.

Табличка на здании Службы безопасности Украины (СБУ) - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM aicina reaģēt uz Krievijas žurnālistes vervēšanas mēģinājumu Ukrainā

Iepriekš Višinskis paziņoja par atteikšanos no Ukrainas pilsonības. Saskaņā ar UDD datiem, viņam ir arī Krievijas pilsonība.

Višinska advokāts paziņoja, ka pirmdien prasība par viņa atteikšanos no pilsonības tiks iesniegta Ukrainas prezidenta administrācijā.

"Pieprasām nekavējoties atbrīvot Višinski un atcelt visas apsūdzības pret viņu," — paziņoja Krievijas ĀM.

15. maijā, Ukrainas Drošības dienesta (UDD) darbinieki Kijevā aizturēja Višinski. Pēc tam viņu pārveda uz Hersonu, kur pilsētas tiesa lika arestēt žurnālistu uz 60 dienām. Tāpat UDD darbinieki otrdien ielauzās birojā, kurā strādā RIA Novosti darbinieki Kijevā, un sarīkoja vairāku stundu ilgu kratīšanu.

Ziņu lente
0