Pakalpojums "kaķis uz stundu" padarījis slavenu Japānas viesnīcu

© Foto : pixabayКошка
Кошка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc tam, kad viens no viesnīcas viesiem uzrakstīja sajūsmu pilnu atsauksmi Twitter vietnē, viesnīca kļuvusi slavena.

RĪGA, 2. jūnijs – Sputnik. Viens no Japānas rekaniem (tradicionālajām viesnīcām) kļuva slavens, pateicoties kaķa nomas pakalpojumiem numurā, vēsta RIA Novosti.

Viesnīcā, kas atrodas termālajā kūrortā Hakone, izvietota "kaķu kafejnīca". Parotaļāties ar dzīvniekiem var par 1800 jenām (ap 14 eiro). Īpašnieki nolēma paplašināt biznesu un ieviesa kaķu nomas pakalpojumu par 800 jenām stundā (6,50 eiro).

Viesnīcām šāds pakalpojums izrādījies inovatīvs un neparasts pat Japānā, kur Tokijā vien pastāv vairāk nekā 150 kompānijas Neko no Mise ("Kaķu bodīte"), kuras piedāvā kaķu un citu dzīvnieku nomu.

Pēc tam, kad viens no viesnīcas viesiem uzrakstīja sajūsmu pilnu atsauksmi Twitter vietnē, viesnīca kļuva slavena. Ar publikāciju padalījās desmitiem tūkstošiem cilvēku, vairāk nekā 140 tūkstoši atzīmju "man patīk".

Beigās maz zināma mini-viesnīca Hakoneē saskārās ar neiedomājami lielu pieprasījumu gan Japānas, gan ārzemju tūristu vidū.

Viesnīcas vietnē pat parādījies sludinājums:

"Lūdzam, izturieties ar sapratni pret to, ka mums ir maz darbinieku. Jūnijs un jūlijs jau pilnībā ir rezervēti, vietu nav, taču ir nedaudz brīvu istabu augustā un septembrī. Un, esiet tik laipni nezvaniet mums naktīs un agrā rītā!"

Pēkšņais neredzētais pieprasījums ļāva viesnīcas saimniekiem pacelt cenas. Piemēram, ja aprīļa tvītā par kaķu īri tika norādīta cena sākot no 3000 jenām (25 eiro) par nakti, tad tagad viesnīcas portālā standarta numura cena ir 4500 jenas (37 eiro), un norādīts, ka "karstajā sezonā šī cena var tikt palielināta".

Ziņu lente
0