Krievijas ĀM gatava palīdzēt Jūlijai Skripaļai atgriezties dzimtenē

© © AP Photo / Yulia Skripal/FacebookЮлия Скрипаль
Юлия Скрипаль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija ir gatava sniegt nepieciešamo atbalstu, lai Jūlija Skripaļa varētu atgriezties dzimtenē, paziņoja Krievijas ĀM.

RĪGA, 2. jūnijs – Sputnik. Krievija ir gatava sniegt jebkāda veida palīdzību Jūlijai Skripaļai, lai atgrieztos dzimtenē. Par to paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāvja vietnieks Artjoms Kožins, kuru citē RIA Novosti.

Iepriekš aģentūras Reuters videoierakstā Jūlija Skripaļa pateica, ka cer atgriezties Krievijā. Tāpat viņa minēja palīdzību, ko viņai piedāvāja vēstniecība Londonā, taču atzīmēja, ka nevēlas izmantot tās pakalpojumus.

"Jūlijas Skripaļas video uzrunas parādīšanās pagājušajā nedēļā, nepašaubāmi, liecina par to, ka viņa ir dzīva, un viņas veselība ir kārtībā. Priecē, ka Jūlija grasās atgriezties dzimtenē. Esam gatavi sniegt visu nepieciešamo palīdzību," — paziņoja Kožins.

Парамедик неподалеку от места в Солсбери, где были найдены Сергей Скрипаль и его дочь Юлия - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecība pieprasa Lielbritānijai atvainoties par "Skripaļu"

Kožins atzīmēja, ka neesot skaidrs, cik brīva ir Jūlija Skripaļa savos izteicienos, paliek nezināms, kādos apstākļos viņa šobrīd atrodas, un vai viņai atļauts neierobežoti sarunāties ar ārpasauli.

"Tādēļ ar visu cieņu pret viņas privāto dzīvi mēs neatceļam jautājumu par konsulārās piekļuves sniegšanu mūsu līdzpilsoņiem," — uzsvēra Kožins.

Kožins paudis, ka Jūlijas "acīmredzamā noslēgtība" video uzrunā varētu liecināt par to, ka viņai trūkst "morālā un psiholoģiskā radinieku atbalsta". Ierēdnis atgādināja, ka britu varas iestādes divreiz atteica Jūlijas māsīcai Viktorijai vīzas izsniegšanā, liekot "mākslīgus šķēršļus".

Šī gada 4. martā Lielbritānijas pilsētā Solsberijā tika saindēti bijušais GIP oficieris Sergejs Skripaļs notiesātais par spiegošanu Lielbritānijas labā, un viņa meita Jūlija. Tas izraisīja lielu starptautisku skandālu. Londona apgalvo, ka ar Skripaļu saindēšanu ar A-234 vielu ir saistīta Krievija, Maskava to kategoriski noliedz.

Ziņu lente
0