Malaizija uzskata, ka apsūdzības pret Krieviju Boeing katastrofā nav pamatotas

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasГолландские эксперты осматривают место крушения малайзийского самолета
Голландские эксперты осматривают место крушения малайзийского самолета - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts Transporta ministrija paziņoja, ka izmeklētāji nevar vienkārši "ņemt un ar pirkstu parādīt uz Krieviju", neuzrādot nekādus materiālus.

RĪGA, 1. jūnijs – Sputnik. Malaizijas transporta ministrs Entonijs Loks uzskata, ka pret Krieviju vērstās apsūdzības lietā par Malaizijas Boeing katastrofu Ukrainā ir nepamatotas, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz ChannelNews Asia.

Ministrs paziņoja, ka izmeklētāji nav uzrādījuši materiālus, kuri liecinātu par Maskavas saikni ar traģēdiju. Loks uzsvēra, ka par katastrofas izmeklēšanu atbildīgajām personām "nav tiesību ņemt un ar pirkstu parādīt uz Krieviju", informē ChannelNews Asia.

Крушение малайзийского Boeing на Украине - Sputnik Latvija
Malaizijas Boeing katastrofas izmeklēšanu pamata spekulācijas

Malaizijas Boeing 777, kas lidoja no Amsterdamas uz Kualalumpuru, cieta katastrofā 2014. gada 17. jūlijā Ukrainas austrumos netālu no Doņeckas. Lidmašīnā bija 298 cilvēki. Viņi visi gājuši bojā.

Pēc katastrofas Kijeva apsūdzēja par notikušo zemessargus, kuri vēlāk informēja: viņu rīcībā nav bruņojuma, ks varētu notriekt lidmašīnu.

Aizvadītajā nedēļā starptautiskā izmeklēšanas grupa (JIT) publiskoja incidenta izmeklēšanas provizoriskos rezultātus. Eksperti uzskata, ka lidmašīna esot notriekta ar zenītraķešu kompleksu "Buk", kas pieder 53. zenītraķešu brigādei no Kurskas. Maskava noraidīja tamlīdzīgus apvainojumus un nosauca tos par nepamatotiem, bet izmeklētāju slēdzienus – par subjektīviem. Krievijas Aizsardzības ministrija aicināja izmeklēšanas grupu paļauties uz faktiem un liecinieku teikto, nevis uz "feiku ģeneratoru viltojumiem" no Bellingcat vai Ukrainas Drošības dienesta.

Ziņu lente
0