Ukraina lūgta pārtraukt pārmetumus Vācijai par "Ziemeļu straumi 2"

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasZiemeļu straume 2
Ziemeļu straume 2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas prezidents paziņojis, ka Krievijas bažas gāzes tranzīta izbeigšanas jautājumā ir nepamatotas.

RĪGA, 30. maijs — Sputnik. Vācijas prezidents Franks Valters Štainmeiers lūdzis Ukrainu pārtraukt pārmetumus Vācijai par  "Ziemeļu straumes 2" celtniecību, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz telekanālu "112 Ukraina".

"Jūs nevarat mūs apsūdzēt. Ja mēs runājam par "Ziemeļu straumi 2", mēs runājam arī par Ukrainas nākotni un drosību. Jūs redzējāt, ka Vācija cenšas nodrošināt gāzes tranzītu cauri Ukrainai," — teica Štainmeiers kopīgajā preses brīfingā ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko Kijevā.

Трубы для строительства газопровода Северный поток-2 - Sputnik Latvija
Vācija atbildējusi uz ASV draudiem ieviest sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2"

Vācijas prezidents atgādināja, ka Eiropas Savienība piedalās pārrunās, lai nodrošinātu Ukrainas tranzīta valsts statusu, un Kijevas bailes ir nepamatotas.

Projekts "Ziemeļu straume 2" paredz divu gāzesvadu izbūvi līdzās pašreizējai "Ziemeļu straumei" no Krievijas piekrastes līdz Vācijai Baltijas jūras dibenā. Gāzesvada kopējā jauda sastādīs 55 miljardus kubikmetru gāzes gadā.

Ukraina iebilst pret gāzesvada celtniecību, jo nevēlas zaudēt ienākumus, ko nes tranzīts cauri tās teritorijai. "Ziemeļu straumi 2" neatbalsta arī Lietuva, Latvija un Polija, jo uzskata to par "politisku".

Komentējot tamlīdzīgus paziņojumus, Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka "Ziemeļu straume 2" ir absolūti ekonomisks projekts, kas nesīs labumu arī Eiropas Savienībai.    

Ziņu lente
0