Ukraina zaudē kontroli pār rajoniem Krimas apkaimē

© Sputnik / Pavel PalamarchukCeļazīme, kas apzīmē Ukrainas valsts teritoriju
Ceļazīme, kas apzīmē Ukrainas valsts teritoriju - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas prezidenta pastāvīgais pārstāvis Krimā Boriss Babins noraizējies par to, ka rajoni, kas robežojas ar pussalu, varētu pāriet Krievijas kontrolē.

RĪGA, 29. maijs — Sputnik. Vairākos rajonos Ukrainā, kuri robežojas ar Krimu, vērojams "valsts pārvaldes pazīmju zudums", paziņoja Ukrainas prezidenta pastāvīgais pārstāvis Krimā Boriss Babins intervijā portālam "Obozrevateļ".

Viņš paskaidroja, ka pierobežas rajonos, piemēram, Geničekas rajonā parādījušies plaši organizēti noziedzīgie grupējumi, kuri organizē "antiukrainiskas akcijas" un saasina situāciju.

Krimas tilta autoceļa atklāšana - Sputnik Latvija
Ukrainas politiķis draud iznīcināt Krimas tiltu

"Pagaidām situācija nav nonākusi līdz kara stāvoklim, taču, kā mēdz teikt, tā nav droša. Vietējā līmenī gan policijai, gan izpildvarai ir grūti tam pretoties. Esmu pārlicināts, ka mūsu specdienesti un centrālais aparāts darbojas. Taču ukraiņu tautai ir jāzina par šo nelaimi," — viņš paziņoja.

Babins pauda bažas, ka Krievija varot izmantot situāciju un īstenot "kaut kādas spēka vai hibrīdās" darbības, lai pārņemtu rajonu savā kontrolē.

Krima atgriezās Krievijas sastāvā pēc tautas balsojuma 2014. gada martā. Referenduma rezultāti apliecināja, ka 96,77% Krimas Republikas un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju pauduši atbalstu pussalas pievienošanai Krievijas Federācijai. Krimas valdība organizēja referendumu pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. Ukraina vēl joprojām uzskata, ka Krimas pussala ir tās īslaicīgi okupēta teritorija.    

Ziņu lente
0