Ukrainu tur aizdomās par savu telekanālu iznīcināšanu Krievijas kanālu labad

© Sputnik / AlexTikhomirovСтудия телеканала "Вести"
Студия телеканала Вести - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraiņu valodas kvotas likušas cilvēkiem pāriet uz satelīttelevīziju, lai skatītos televīziju krievu valodā.

RĪGA, 26. maijs – Sputnik. Krievu valodas ierobežošana Ukrainas televīzijā un radio liecina par to, ka Ukrainas Nacionālā padome televīzijas un radio apraides jautājumos strādā Krievija kanālu labā un "apglabā" Ukrainas kanālus, paziņoja bijušais valsts vicepremjers Boriss Koļesņikovs, vēsta RIA Novosti.

Maršs Kijevā, foto no arhīva - Sputnik Latvija
Futbola līdzjutējiem no Ukrainas iesaka nebraukt uz čempionātu Krievijā

Politiķis atgādināja, ka ukraiņu valodas kvotas likušas cilvēkiem pāriet uz satelīttelevīziju, lai skatītos televīziju krievu valodā.

"Visas valodas kvotas apglabā Ukrainas televīziju un radio. Pagaidām viņi (Nacionālajā padomē – red.), ieviešot kvotas, strādā Krievijas Federācija kanālu labā. Ja tev ir vienkārša pieeja caur satelītu: Pirmais kanāls, "Rossija" – tie ir atkodēti, ¬– visi tur skatās koncertus un seriālus. Paldies Nacionālajai padomei par kvotām," — pateica Koļesņikovs NewsOne telekanāla intervijā.

Turklāt politiķis pastāstīja par aizlieguma efektu translēt Ukrainas kanālos Pasaules čempionātu futbolā 2018. Politiķis ir pārliecināts, ka Kijeva liedz līdzjutējiem svētkus, kas negatīvi ietekmēs Ukrainas telekanālus un radiostacijas.

"Tur spēlē komandas no visas pasaules, 32 nacionālās izlases. Ja jums nepatīk, neskatieties Krievijas izlasi," — noslēgumā pateica Koļesņikovs.

2016. gada novembrī Ukrainā stājās spēkā grozījumi likumā "Par televīziju un radio apraidi". Saskaņā ar likumdošanu, sākot ar 2017. gada 8. novembri, programmu daļa ukraiņu valodā nedrīkst būt mazāka par 55%.

Pasaules čempionāts futbolā pirmo reizi notiks Krievijas teritorijā no 14. jūnija līdz 15. jūlijam 11 pilsētās: Maskavā, Sanktpēterburgā, Samārā, Saranskā, Rostovā pie Donas, Sočos, Kazaņā, Kaļiņingradā, Volgogradā, Ņižņijnovgorodā un Jekaterinburgā.

Ziņu lente
0