Eiropas Komisija: ES skolu absolventiem jārunā divās svešvalodās

© pixabayУрок в школе
Урок в школе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas komisārs izglītības, kultūras, jaunatnes un sporta jautājumos Tibors Navračičs norādīja, ka runa nav tikai par angļu valodas apgūšanu vien.

RĪGA, 23. maijs – Sputnik. Eiropas Komisija ierosina, ka visiem vidusskolu absolventiem ES dalībvalstīs jāprot nevis viena, bet gan vismaz divas svešvalodas.

Tas ir EK piedāvātā Eiropas izglītības telpas izveides projekta elements, otrdien pastāstīja Eiropas komisārs izglītības, kultūras, jaunatnes un sporta jautājumos Tibors Navračičs.

Grāmatas latviešu valodā - Sputnik Latvija
Jānis Jurkāns: bez latviešu valodas var iztikt

"Mēs piedāvājam pasākumus, lai visi bērni ES varētu no agras jaunības saņemt kvalificētu izglītību… Mēs iesniedzam apspriešanai iniciatīvu valodu pasniegšanas un apguves uzlabošanai. Mūsu galamērķis ir panākt, lai visi cilvēki varētu pēc vidējās izglītības saņemšanas runāt ne tikai dzimtajā, bet arī vismaz divās svešvalodās," – politiķa teikto citēja RIA Novosti.

Navračičs norādīja, ka runa nav tikai par angļu valodas apgūšanu vien.

Latvijā dzīvo aptuveni 2 miljoni cilvēku, 40% viņu vidū ir krievvalodīgie. Republikā ir viena valsts valoda – latviešu valoda, krievu valodai piešķirts svešvalodas statuss. Aprīļa sākumā Latvijas prezidents Raimonds Vējonis izsludināja Izglītības likuma grozījumus, kuri paredz visu skolu pāreju pie mācībām latviešu valodā līdz 2021./22. mācību gadam.

Ziņu lente
0