OMV nosauca iespējamo visu "Ziemeļu straumes 2" atļauju izsniegšanas termiņu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankas"Ziemeļu straumes 2"
Ziemeļu straumes 2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Austrijas koncerna vadītājs uzskata, ka tuvāko mēnešu laikā Krievija, Dānija un Zviedrija pieņems galīgo lēmumu par atļauju izsniegšanu.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Lēmumi par atļauju izsniegšanu gāzesvada "Ziemeļu straume 2" celtniecībai no Krievijas, Dānijas un Zviedrijas varētu tikt izsniegtas līdz vasaras beigām, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Austrijas naftas un gāzes koncerna OMV ģenerāldirektora Rainera Zele interviju DPA aģentūrai.

Saskaņā ar Zele prognozēm, šo trīs valstu varas iestādes pieņems lēmumus tuvāko mēnešu laikā.

Трубы для строительства газопровода Северный поток-2 - Sputnik Latvija
Vācija atbildējusi uz ASV draudiem ieviest sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2"

Kompānija Nord Stream 2 AG jau saņēmusi nepieciešamās gāzesvada celtniecības un ekspluatācijas atļaujas no Vācijas un Somijas. Vācijas Lībmines teritorijā uzsākta celtniecības laukuma sagatavošana "Ziemeļu straumes 2" iziešanai krastā.

Saskaņā ar projektu, Baltijas jūrā ievilks divas gāzesvada caurules, kuru kopējā jauda sastādīs 55 miljardus kubikmetru gāzes gadā. "Ziemeļu straumi 2" ievilks no Krievijas piekrastes līdz Vācijai. Tiek uzskatīts, ka projekta īstenošana varētu sākties jau 2018. gadā.

Vienīgais Nord Stream 2 AG akcionārs ir Krievijas Gazprom. Taču Eiropas partneri — Shell, OMV, Engie, Uniper un Wintershall — uzņēmās atbildību finansēt pusi no "Ziemeļu straumes 2" izdevumiem — ap 4,75 miljardiem eiro. Atlikušo summu iemaksās Gazprom.

Austrijas naftas un gāzes koncerns OMV ir viņa no lielākajām DEK kompānijām Centrāleiropā un Gazprom partneris Austrijā.    

Ziņu lente
0