Ukrainā izlaida kalendāru ar Krimu Krievijas sastāvā

© Sputnik / Владимир Сергеев / Pāriet pie mediju bankasКрым
Крым - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Drošības dienests apturējis produkcijas izplatīšanu un ierosinājis krimināllietu par valsts integritātes un neaizskaramības pārkāpumu.

RĪGA, 18. maijs – Sputnik. Ukrainā par godu pasaules čempionātam futbolā Krievijā izlaists kalendārs, kurā Krimas pussala ir Krievijas teritorijas sastāvā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Ukrainas Drošības dienestu (UDD). 

Kā atzīmē iestāde, visa suvenīru produkcija tikusi konfiscēta. Turklāt UDD ierosinājis krimināllietu par valsts integritātes un neaizskaramības pārkāpumu. Tiek ziņots, ka tiesībsargājošo iestāžu darbinieki atklājuši, ka vienā no Ukrainas privātajiem poligrāfijas uzņēmumiem ražo kalendārus ar "nepareizu" Krimas piederību.

Bija paredzēts, ka PČ 2018 suvenīru produkcija tiks realizēta valsts teritorijā.

Gada sākumā Čehijas Izglītības ministrija konfiscēja skolas atlantus, kuros Krima tika atzīmēta kā Krievijas teritorija. Atļauja to izlaišanai tika iegūta jau 2017. gada vasarā.

Krima un Sevastopole atgriezās Krievijas sastāvā pēc 2014. gada martā veiktā referenduma, kurā vairākums iedzīvotāju atbalstīja atkalapvienošanos ar Krieviju. Referendums Krimā un Sevastopolē tika organizēts pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. Krievijas Ārlietu ministrija jau vairākkārt ir norādījusi, ka Krimas iedzīvotāji saskaņā ar starptautiskajām tiesībām un ANO Statūtiem nobalsoja par atgriešanos Krievijas sastāvā. Krievija pieņēma šo izvēli un lēmumu — tā ir realitāte, ar kuru jārēķinās.

Ziņu lente
0