Kadirovs pastāstīja par Čečenijā dzimušo uzbrucēju Parīzē

© AFP 2023 / GEOFFROY VAN DER HASSELT2018. gada 12. maijā Parīzes centrā ļaundaris uzbruka ar nazi garāmgājējiem
2018. gada 12. maijā Parīzes centrā ļaundaris uzbruka ar nazi garāmgājējiem - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Čečenijas līderis uzskata, ka atbildību par jaunā vīrieša pasaules uzskata veidošanos jāuzņemas Francijas sabiedrībai.

RĪGA, 14. maijs — Sputnik. Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs apstiprināja, ka Hamzats Azimovs, kurš 12. martā uzbruka garāmgājējiem Parīzē, ir dzimis Čečenijā, vēsta Sputnik Lietuva.

Sestdienas vakarā netālu no Parīzes operas, kuras rajonā ir liels skaits restorānu un bāru, ar nazi bruņojies vīrietis uzbruka garāmgājējiem. Viens cilvēks gājis bojā, četri guvuši ievainojumus. Policija noziedznieku likvidēja. Vietējie mediji vēsta, ka uzbrucējs bija 20 gadus vecais Hamzats Azimovs, dzimis Čečenijā, bet 2010. gadā saņēmis Francijas pilsonību.

Ramzans Kadirovs savā kanālā Telegram pastāstīja, ka 14 gadu vecumā Azimovs saņēmis Krievijas pilsoņa pasi, taču patlaban šis dokuments ir nederīgs, jo 20 gadu vecumā jaunais cilvēks nav saņēmis jaunu pasi.

Republikas vadītājs uzskata, ka par Azimova pasaules uzskata veidošanos vainojama Francijas sabiedrība. Turklāt, politiķis uzsvēra, pašreizējā informācija liek uzskatīt, ka Azimovam bijuši sakari ar Francijas tiesībsargājošajām iestādēm un specdienestiem, tāpēc rodas pagaidām vēl neatbildēti jautājumi.

Iepriekš izdevums Point paziņoja, ka aptuveni pirms gada Azimovs izsaukts pie izmeklētājiem, jo bijis saistīts ar jauniešiem no Strasbūras, kuri plānojuši doties uz karadarbības zonu pie Sīrijas un Irākas robežas, taču vēlāk pārtraucis saziņu ar viņiem. Nekādus drošības pasākumus pret Azimovu tiesībsargi neizraudzījās    

Ziņu lente
0