Krievijas ĀM: Ukraina melo par pasākumu ANO galvenajā mītnē

© Sputnik / Евгения Новоженина / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova informēja, ka Ukrainas delegācijas dalībnieki draudēja Krievijas diplomatam, kurš piedalījās ANO Ģenerālās asamblejas darbā.

RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova publicējusi materiālus, kuros pierādīts: propagandai veltītos pasākumus, ko Kijeva dēvēja par ANO Informācijas komitejas sesijas elementu, organizējusi Ukrainas valdība, vēsta RIA Novosti.

"Vispirms jūs organizējāt propagandisku semināru par propagandas apkarošanu. Pasniedzāt to kā ANO ĢA Informācijas komitejas pasākumu. Atvedāt uz semināru "ATO veterānus, kuri kuluāros draudēja Krievijas diplomatam. Bet tagad jums nepatīk, ka ANO pārstāvji jūs nolikuši pie vietas. Ar kārtējo porciju apsūdzību par Krievijas meliem, jūs tikai padziļināt savu kaunu. Mums taču ir publicējami materiāli," — diplomāti pastāstīja savā lapā Facebook.

Zaharova publicēja ekrānuzņēmumu, kurā redzams Ukrainas pastāvīgās pārstāvniecības ANO ielūgums apmeklēt pasākumu "propagandras un nepatiesu ziņu apkarošanai", kurā apgalvots, ka tas notiek ANO Informācijas komitejas paspārnē. Tāpat diplomāte demonstrēja četrus video ierakstus, kuros šīs komitejas priekšsēdētājs Jans Kikerts noliedz, ka komiteja būtu organizējusi jebkādus pasākumus sadarbībā ar Ukrainu, kā arī informē, ka komiteja nav devusi piekrišanu minētajiem pasākumiem.

Lielbritānija - Sputnik Latvija
Migla izklīst: Krievija trīskārt pieķērusi Londonu melos

Savā publikācijā Zaharova pārdomāja, vai būtu iespējams saņemt videonovērošanas kameru ierakstus, kuros redzams, kā Ukrainas uzaicinātās personas draudējušas Krievijas Ārlietu ministrijas darbiniekam.

Iepriekš diplomāte paziņoja, ka Ukrainas veterāni — karadarbības dalībnieki Donbasā draudēja Krievijas diplomātam, kurš piedalījās ANO Ģenerālās asamblejas Informācijas komitejas darbā organizācijas galvenajā mītnē. ĀM pārstāve informēja, ka Ukrainas veterāni "formas tērpos Apvienoto Nāciju Organizācijas kuluāros piegājuši pie Krievijas pārstāvja, ĀM preses dienesta darbinieka un draudējuš ar fizisku izrēķināšanos".

Iepriekš Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāve Marjana Beca skaidroja, ka Zaharovas teiktais nav patiesība.    

Ziņu lente
0