ES vēstnieks paziņojis, ka Ukrainai nav perspektīvas kļūt par ES dalībvalsti

© REUTERS / VALENTYN OGIRENKOUkrainas un ES karogi
Ukrainas un ES karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diplomāts Hjugs Mingarelli pastāstīja, ka vairāku iemeslu dēļ ES šobrīd nevar piedāvāt Ukrainai perspektīvu kļūt par dalībvalsti.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Šobrīd Ukrainai nav perspektīvas iekļauties ES sastāvā, paziņojis ES pārstāvniecības vadītājs Ukrainā Hjugs Mingarelli, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz informācijas aģentūru UNIAN.

Pēc vēstnieka teiktā, atšķirībā no Kijevas Turcijai un Balkānu valstīm ir skaidra dalības perspektīva, bet "Ukrainas gadījumā — šobrīd nav ES dalības perspektīvas".

ASV Valsts departamenta speciālais pārstāvis Ukrainas jautājumos Kurts Volkers. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Volkers: Krievija varētu atdot Krimu Ukrainai tāpāt kā neatkarību Baltijas valstīm

Ukrainas un ES asociācijas līgumam, pēc Mingarelli teiktā, jāveicina politiska un ekonomiska integrācija.

"Tā ir liela vilšanās mūsu ukraiņu partneriem, jo viņiem gribētos saņemt ES dalības perspektīvu, bet vairāku iemeslu dēļ ES nevarētu to piedāvāt," — sacīja diplomāts, neprecizējot šos iemeslus.

Ukraina cer, ka nākotnē varētu kļūt par pilnvērtīgu ES locekli. Kijevas varas vēlējās panākt, lai asociācijas līgumā būtu iekļauta ES dalības perspektīva, taču tā nenotika.

Iepriekš Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite paziņojusi, ka Ukrainas dalība ES ir atkarīga no ārējiem apstākļiem, taču, pēc viņas teiktā, nevienai no valstīm nedrīkst liegt šādu iespēju.    

Ziņu lente
0