Lukjanovs: uzbrukums Latvijas vēstniecībai Maskavā – tā ir provokācija

© Sputnik / Sergey MelkonovKrievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs
Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs nosoda uzbrukumu Latvijas diplomātiskās misijas ēkai Maskavā.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs apmeklēja Ārlietu ministriju Rīgā saistībā ar uzbrukumu Latvijas diplomātiskās misijas ēkai Maskavā 9. maijā. Lukjanovs nosodīja uzbrukumu un nosauca incidentu par provokāciju, kuras mērķis ir kompromitēt Latvijas un Krievijas attiecības, vēsta raidījums LNT.

Latvijas vēstniecība Maskavā - Sputnik Latvija
Policija aizturēja divus uzbrucējus Latvijas vēstniecībai Maskavā

9. maijā vakarā nereģistrētās partijas "Cita Krievijas" aktīvisti ar dūmu svecēm apmētāja Latvijas vēstniecību Maskavā. Divas personas tika aizturētas un pavadīja nakti policijas iecirknī, viņiem tiek inkriminēts sīks huligānisms. "Cita Krievija" pārstāvji pastāstīja, ka ar savu akciju pie Latvijas vēstniecības aktīvisti pauduši protestu pret sabiedriskā aktīvista un krievu skolu aizstāvēja Vladimira Lindermana aizturēšanu Rīgā.

10. maijā Krievijas ĀM saņēma notu ar prasību nodrošināt diplomātiskās pārstāvniecības drošību, teikts Latvijas vēstniecības Twitter.

"Šodien Krievijas Ārlietu ministrijai iesniedza notu ar prasību nodrošināt vēstniecības drošību un neaizskaramību. Vēstniecība turpina darbu ierastā režīmā," — teikts ziņojumā.

​Krievijas vēstnieks Jevgēņijs Lukjanovs paziņojis, ka Krievijas puses viedoklis par incidentu pilnībā sakrīt ar Baltijas republikas ĀM viedokli.

"Piekrītu ministram, ka tā ir provokācija. Turklāt to ir īstenojuši aktīvisti, kuri pārstāv Krievijā aizliegto nacionālboļševiku partiju. Tā ir galēji radikāla politiska organizācija, kura Krievijā darbojas nelegāli. Tas ir pašsaprotami, ka šīs prettiesiskās darbības ir mērķētas, lai mūsu attiecības ar Latviju tiktu kompromitētas," — teica Lukjanovs pēc tikšanās ar Latvijas Ārlietu ministrijas Valsts sekretāru Andreju Pildegoviču.    

Ziņu lente
0