Viņi ļoti baidās: Kijeva plāno izjaukt "Nemirstīgā pulka" akciju

© Sputnik / Оксана Джадан"Nemirstīgais pulks"
Nemirstīgais pulks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzvaras dienas svētku priekšvakarā atrodas cilvēki, kuri nevēlas godināt cilvēces vēsturē baismīgākā kara upuru piemiņu. Ukrainas bijušais iekšlietu ministrs Vitālijs Zaharčenko pastāstīja, ka Kijeva plāno izjaukt gājienu "Nemirstīgais pulks" valstī.

RĪGA, 6. maijs — Sputnik. Ukrainas bijušais iekšlietu ministrs Vitālijs Zaharčenko savā lapā Facebook pastāstīja, ka Ukrainas valdību biedē gaidāmā pasākuma mērogs, jo akcijas "Nemirstīgais pulks" organizatori apņēmušies "izvest ielās vairāk nekā miljonu pilsoņu", vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Manā rīcībā esošie dati liecina, ka Kijevas režīms gatavo provokācijas pret kustības dalībniekiem un brīvprātīgajiem," — savā publikācijā stāsta eksministrs.

"Kopš 2018. gada aprīļa reģionālo pasākumu organizatori jau tiek kontrolēti. Tiek izskatīta iespēja viņus aizturēt Uzvaras dienas svētku priekšvakarā "audzinošām sarunām", bet faktiski — ar mērķi iebiedēt un dezorientēt citus aktīvistus," — uzsvēra Zaharčenko.

Празднование 9 мая в Риге - Sputnik Latvija
Rīgā 9. maijā pieteikti trīs gājieni

Bijušais iekšlietu ministrs atzīmēja, ka Ukrainas Drošības dienests (DD) uzskata "Nemirstīgo pulku" par protesta akciju, bet aicinājumu iziet ielās 9. maijā — par "starpnacionālā naida kurināšanu". Pēc Zaharčenko domām, Ukrainas valdības darbības ir "tiesiska patvaļa". Tāpēc Zaharčenko aicināja Ukrainas tiesībsargus "neizpildīt noziedzīgas pavēles", bet akcijas dalībniekus — fiksēt UDD pieļautos pārkāpumus. Iepriekš "Ukraiņu nacionālistu organizācija" (ekstrēmistiska organizācija, aizliegta Krievijā) paziņoja, ka apņēmusies patrulēt Kijevas ielas, lai novērstu akciju "Nemirstīgais pulks" pilsētas centrā.

"Nemirstīgais pulks" ir sabiedriska akcija, veltīta Uzvaras dienas svētkiem. Tās mērogs aug ar katru gadu. Aizvien lielāks skaits cilvēku piedalās gājienā un nes savu tuvinieku fotogrāfijas, kuri atdevuši dzīvības nāvīgajā cīņā pret fašismu. Atmiņas par viņiem neizdziest. Viskrievijas sabiedriskās pilsoniski patriotiskās kustības "Krievijas nemirstīgais pulks" līdzpriekšsēdētājs, PSRS Tautas mākslinieks Vasilijs Lanovojs no visas sirds pateicās visiem, kuri atbalsta "Nemirstīgā pulka" akciju. "Liels paldies "Nemirstīgajam pulkam", ģeniālajai kustībai, kas dzimusi pati no sevis un turpina augt neticamā ātrumā visās valstīs un pilsētās," — viņš teica.    

Ziņu lente
0