Ukrainā aicina gatavoties Kerčas šauruma blokādei

© Sputnik / Alexey Malgavko / Pāriet pie mediju bankasAutoceļu būvdarbi Kerčas tilta rajonā
Autoceļu būvdarbi Kerčas tilta rajonā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atvaļināts admirālis apgalvo, ka Krievija varētu bloķēt Ukrainas kuģiem ieeju Mariupoles un Berdjanskas ostās.

RĪGA, 6. maijs — Sputnik. Kijevai jābūt gatavai "dažādiem negatīviem scenārijiem — līdz pat Kerčas šauruma blokādei" no Krievijas puses, intervijā portālam "Obozrevateļ" paziņoja bijušais Ukrainas aizsardzības ministra vietnieks, atvaļinātais admirālis Igors Kabaņenko, vēsta Sputnik Lietuva.

Pēc viņa domām, Krievija varētu bloķēt Ukrainas kuģiem ieeju Mariupoles un Berdjanskas ostās.

Iepriekš Ukrainas Valsts robežsardzes dienests informēja, ka Krievijas robežsargi ik dienas aptur kuģus Azova jūrā, kuri dodas uz Ukrainu. Krievijas Federālā drošības dienesta Krimas robežsardzes pārvalde informēja, ka kuģi tiek pārbaudīti atbilstoši starptautiskajām kuģniecības tiesībām un sūdzības no kuģu īpašniekiem nav saņemtas.

Видеообращение двух освобожденных членов экипажа судна Норд, задержанного на Украине - Sputnik Latvija
Ukrainā aizturētā Krimas kuģa "Nord" ekipāžas locekļi: mūs atbrīvojuši no gūsta

Admirālis pauda viedokli, ka Ukrainai būtu jāizvērtē iespēja nodrošināt civilajiem kuģiem karakuģu eksportu. Šajā gadījumā, ja Krievijas robežsargi mēģināšot aizturēt vai pārmeklēt konvoja kuģus, tas tikšot kvalificēts kā "uzbrukums militāram konvojam", tātad — "agresīva darbība" ko Ukrainas kuģiem būs jāatvaira, uzskata Kabaņenko.

Tāpat atvaļinātais admirālis ieteica Kijevai atbildēt uz to, ka "krievi izmanto Ukrainas iekšējos kuģniecības ceļus" un pastiprināt patruļas jūrā. Pie tam Kabaņenko pasūkstījās par to, ka Kijeva vēl joprojām nav saņēmusi Savienoto Valstu solītos Island klases patruļas kuterus.

Situācija Azovas jūrā saasinājās marta beigās, kad Ukrainas robežsargi aizturēja Krievijas zvejniecības kuģi "Nord". Krievijas Federālā drošības dienesta Krimas pārvalde ierosināja lietu par kuģa nolaupīšanu.    

Ziņu lente
0