ES tiesa noraidījusi Naftogaz prasību pret Eirokomisiju sakarā ar Opal gāzesvadu

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankas"Ziemeļu straume"
Ziemeļu straume - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Eirokomisija pieņēma lēmumu, kas ļauj Gazprom palielināt Opal jaudas izmantošanu un gāzes sūknēšanas apjomus caur "Ziemeļu straumi".

RĪGA, 4. maijs — Sputnik. Eiropas Savienības kopējā tiesa noraidīja Ukrainas Naftogaz prasību pret Eirokomisiju (EK) ar prasību atcelt 2016. gada 28. oktobra lēmumu, kurš ļauj Gazprom palielināt Opal gāzesvada jaudas izmantošanu, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz rīkojumu.

2017. gada martā kompānija Ukrainas Nagtogaz iesniedza Eiropas Savienības Kopējā tiesā EK ar prasību atcelt lēmumu, kurš ļauj Gazprom palielināt Opal jaudas izmantošanu un gāzes sūknēšanas apjomus caur "Ziemeļu straumi". Naftogaz argumentēja savu prasību ar to, ka lēmums pieņemts ārpus komisijas pilnvarām.

Трубы для строительства газопровода Северный поток-2 - Sputnik Latvija
Bijušais Enerģētikas ministrijas vadītājs: Ukraina zaudēs "Ziemeļu straumei 2"

"2018. gada 9. marta Kopējās tiesas lēmums — Ukrainas Naftogaz pret Eirokomisiju ar prasību par 2016. gada 28. oktobra par Opal cauruļvada atbrīvošanas no trešo pušu piekļuves un tarifu regulēšanas nosacījumu pārskatīšanas komisijas lēmuma anulēšanu… Prasība tiek noraidīta kā nepieņemama," teikts dokumentā.

2016. gada decembrī kompānija PGNiG Supply&Trading (PGNiG ST) un Polija vērsās Kopējā tiesā ar prasībām par 2016. gada 28. oktobra Eirokomisijas lēmuma atcelšanu, kurš atļāva Gazprom izmantot līdz 80% Opal jaudas.

Vācu cauruļvads Opal ir sauszemes gāzesvada "Ziemeļu straume" turpinājums, kurš piegādā gāzi no Krievijas Eiropas Savienības valstīm, apejot tranzīta valstis, tostarp, Ukrainu. 2017. gada oktobrī Diseldorfas Augstākā Federālās zemes tiesa pilnībā "atcēla visus ierobežojumus izsoļu rīkošanai par Opal jaudu", kurš iet caur Vācijas teritoriju.    

Ziņu lente
0