Japānas tieslietu ministre atvainojās par to, ka policija ilgi meklēja noziedznieku

© AFP 2023 / Mandel NGANФлаг Японии
Флаг Японии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bēgli arestēja Hirosimā nevis policijas speciālās operācijas rezultātā, bet gan pēc interneta kafejnīcas vērīgā darbinieka zvana.

RĪGA, 1. maijs – Sputnik. Japānas tieslietu ministre Joko Kamikava atvainojusies par to, ka policija vairāk nekā trīs nedēļas nevarēja noķert aizbēgušo ieslodzīto, vēsta RIA Novosti.

"Izsaku savu dziļāko atvainošanos sakarā ar to, ka tik ilgā laikā iedzīvotājiem tika sagādāts uztraukums. Mēs veiksim pārbaudi, pēc tās rezultātiem tiks izstrādāti pasākumi, lai kaut kas līdzīgs neatkārtotos nākotnē," — pateica ministre.

Japānas karogs - Sputnik Latvija
Japānas vicepremjers atvainojās par saviem vārdiem par Hitleru

Tacuma Hirao, 27 gadus vecais ieslodzītais, kurš izcieta sodu par zādzībām, aizbēga no cietuma Ehimes prefektūrā 8. aprīlī. 8 stundas pēc aizbēgšanas viņa pamestā nozagtā mašīna tika atrasta dažu desmitu kilometru attālumā no cietuma Mukaisimas salā, Hirosimas prefektūrā. Mukaisimas salas platība sastāda 22 kvadrātkilometrus, perimetra garums – 28 kilometri. Iedzīvotāju skaits nepārsniedz 20 tūkstošus cilvēku. Izbēgušā meklējumos tika nosūtīti 15 tūkstoši policistu. Policisti pārmeklēja mežu, uzstādīja uz ceļiem kontroles punktus, kā rezultātā satiksme uz salas burtiskā nozīmē apstājās. Policijas patruļas tika norīkotas gan pie skolām, gan pie bērnu dārziem.

Taču noskaidrojās, ka aizbēgušais ieslodzītais visu šo laiku dzīvojis pamestas vasarnīcas bēniņos, dažreiz veicot zādzības. Pēc tam, 24. aprīlī, viņš pārvietojās uz Japānas galveno Honsju salu, nozaga motociklu un atbrauca uz Hirosimas pilsētu.

Lai gan attālums starp Mukaisimas salu, kur viņu tik ilgi un bez panākumiem meklēja, un "kontinentu" – Japānas galvenās Honsju salas piekrasti – sastāda ne vairāk kā 300 metrus, policijai neienāca prātā paplašināt meklēšanas zonu.

Ziņu lente
0