Nevēlas karot ar Krieviju: Bundesvēra militārie piloti raksta atlūgumus

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasEurofighter Typhoon
Eurofighter Typhoon - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējo dažu nedēļu laikā septiņi Eurofighter iznīcinātāju piloti aizgāja no darba Bundesvērā. Viņu aiziešanas iemesli nav zināmi, taču, pēc mediju domām, vācu piloti vienkārši "vairs nevēlas karot" un piedalīties "NATO militārās kampaņas sagatavošanā pret Krieviju".

RĪGA, 1. maijs – Sputnik. Vācijas Gaisa militārajiem spēkos dienē 120 Eurofighter iznīcinātāju piloti, taču viņu skaits samazinās: pēc Vācijas Gaisa militāro spēku oficiālā pārstāvja sacītā, pēdējo dažu nedēļu laikā septiņi no viņiem uzrakstīja atlūgumus, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz Ino.tv.

Истребитель Су-27 - Sputnik Latvija
NATO iznīcinātāji atkal pavadīja Krievijas lidmašīnas virs Baltijas jūras

Šīs aiziešanas no darba "izraisa nožēlu", taču tās neietekmēs kaujas spēju, uzskata ierēdnis. Vācijas Gaisa militāriem spēkiem ir 140 Eurofighter iznīcinātāji, taču ne visi no tiem funkcionē.

Nesen Vācijas Federālā revīzijas palāta apsūdzēja Bundesvēru līdzekļu izšķērdēšanā, kuri tika piešķirti iznīcinātāju pilotu apmācībām, un tā pavisam nav neliela nauda. Vidēji vienam pilotam ir paredzēti ap pieciem miljoniem eiro. Konkrēti iemesli, kuru dēļ piloti aizgāja no darba, netiek atklāti.

"Iespējams, viņi vairs nevēlas karot un piedalīties esošajā NATO militārās kampaņas gatavošanā pret Krieviju, kurā vāciešiem būs jādodas uz fronti," — rezumē mediji.

Ziņu lente
0