Lielbritānijas IeM vadītāja atkāpusies no amata migrantu skandāla dēļ

© AFP 2023 / Justin TallisПешеход с зонтом в цветах британского флага в Лондоне
Пешеход с зонтом в цветах британского флага в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Embera Rada atzina, ka zināja par "Windrush paaudzes" migrantu deportācijas programmu.

RĪGA, 30. aprīlis – Sputnik. Lielbritānijas IeM vadītāja Ambera Rada atkāpusies no amata. Premjerministre Terēza Meja pieņēmusi viņas atkāpšanos, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz vietējiem medijiem.

Par atkāpšanās iemeslu kļuva migrantu skandāls, kuru skaita samazinājumu valstī cenšas panākt britu varas iestādes. Pēc Radas sacītā, viņa uzskatīja par nepieciešamu atkāpties no amata, jo "neapzināti maldinājusi speciālu iekšlietu komiteju", noliedzot migrantu deportācijas programmas pastāvēšanu. Atbildot uz to, Meja pateica, ka nožēlo Radas atkāpšanos, taču saprot viņas motīvus.

Skandāls ar "Windrush paaudzi"

Pēdējā laikā Lielbritānijā izvērsās "Windrush paaudzes" imigrācijas skandāls. Tā saucās kuģis, kurš 1948. gadā nogādāja Lielbritānijā daudzus Jamaikas pilsoņus. Šis fakts deva sākumu aktīvai migrācijai uz Lielbritāniju arī no citām Karību jūras baseina valstīm, jo pēc Otrā pasaules kara valstī bija jūtams darbaspēka trūkums.

Беженец во Франции - Sputnik Latvija
Desmitiem tūkstošu nelegālo migrantu "pazuduši" Lielbritānijā

Nesen noskaidrojās, ka laika posmā no 1940. līdz 1970. gadam Apvienotajā Karalistē ieceļojušo cilvēku radiniekus un pēctečus britu varas iestādes izskatīja kā nelegālos migrantus. Viņiem sāka atteikt medicīniskās palīdzības sniegšanā, draudēja ar deportāciju gadījumos, ja viņiem nav dokumentu, kas ļauj pastāvīgi uzturēties valstī, un tā tālāk, radot viņiem nelabvēlīgu vidi. Izdevums Guardian izplatīja informāciju par to, ka valsts IeM pastāv konkrēta "Windrush paaudzes" migrantu deportācijas programma.

No sākuma Iekšlietu ministrijas vadītāja noliedza programmas pastāvēšanu, taču vēlāk atzina tās eksistenci. Taču viņa paziņoja, ka vienkārši nav zinājusi par to, atvainojās par dezinformēšanu un atkāpās no amata.

Radas atkāpšanās kļuva par ceturto atkāpšanos Mejas valdības pēdējā pusgada laikā.

Ziņu lente
0