Sīrija paziņojusi par jaunu raķešu triecienuzbrukumu tās militārajām bāzēm

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Pāriet pie mediju bankasВосточные кварталы Алеппо
Восточные кварталы Алеппо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sīrijas armijas militārie objekti Hamas un Alepo provincēs apšaudīti ar raķetēm, vienā no ieroču noliktavām izveidojās liels ugunsgrēks.

RĪGA, 30. aprīlis – Sputnik. Sīrijā atkal paziņojuši par uzbrukumiem militārajiem objektiem – saskaņā ar RIA Novosti informācijas avota datiem, 29. aprīlī tika izdarīts triecienuzbrukums ieroču noliktavām Hamas un Alepo pilsētu tuvumā.

Krievijas militārpersonas parādīja pret Sīriju palaisto gudro raķešu atlūzas - Sputnik Latvija
Video
Krievijas militārpersonas parādīja pret Sīriju palaisto "gudro" raķešu atlūzas

Pēc militārā informācijas avota sacītā, uzbrukums pastrādāts "ar ienaidnieku raķešu palīdzību".

Iepriekš nacionālā aģentūra SANA ar atsauci uz korespondentu paziņoja, ka sprādzienu skaņas dzirdami Hamas un Alepo apkaimēs.

Informācijas avots ziņoja, ka Sīrijas armijas ieroču noliktavām pie Hamas un Alepo varēja uzbrukt aviācija. Uzbrukuma laikā Sīrijas armijas ieroču noliktavai Hamas apkaimē izveidojās liels ugunsgrēks.

Saskaņā ar informācijas avota datiem, apšaudītā ieroču noliktava, atrodas starp lidostu En-Nairaba un El-Malikija; informācija, ka triecienuzbrukums veikts Alepo lidostai, neatbilst patiesībai.

Kas pastrādājis triecienuzbrukumu, pagaidām nav zināms.

Izraēlas militārpersonas tradicionāli atteikušās komentēt nakts triecienuzbrukumu Sīrijas objektiem.

"Mēs atsakāmies no komentāriem," — paziņoja armijas preses dienesta darbiniece.

Sīrija - Sputnik Latvija
Mediji ziņo par jaunu raķešu triecienu Sīrijā

Izraēla desmitiem reižu bombardējusi objektus Sīrijā, skaidrojot savu rīcību ar tiekšanos nepieļaut mūsdienu ieroču nokļūšanu ienaidnieku rokās, tostarp, pirmām kārtām, Libānas kustības Hezbollah rokās, kas karo Sīrijas līdera Bašara Asada pusē.

ASV, Lielbritānija un Francija 14. aprīlī ar apšaubāmu Damaskas ķīmisko ieroču izmantošanas ieganstu palaida pret Sīrijas valdības objektiem 103 spārnotās raķetes, tostarp, jūrā bāzētos "Tomahaukus", vadāmas aviācijas bumbas un raķetes "gaiss-zeme". Sīrijas Pretgaisa aizsardzības sistēma likvidēja 71 no tām. Militārā operācija ilga pusotru stundu, tiešu datu par bojāgājušajiem nav.

Mazliet vairāk kā pirms gada ASV palaida 59 spārnotās raķetes pret aviācijas bāzi Šairata, apsūdzot Damasku ķīmisko ieroču uzbrukumā Idlibas provincē. Kremlī ASV triecienuzbrukumu Sīrijai nosauca par "agresijas aktu", kurš tika īstenots "ar izdomātu ieganstu". Vašingtonas uzbrukums Sīrijas aviācijas bāzei radīja draudus Krievijas militārpersonām, atzīmēja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Ziņu lente
0