ASV jūras kājnieki atzinuši, ka nejūtas drošībā no Krievijas armijas

© Foto : US Marine Corps / Paul PetersonNATO jūras kājnieki
NATO jūras kājnieki - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu ģenerāļi izjūt augošu diskomfortu, jo pie drošības pieradušās ASV armijas un flotes vienības aizvien biežāk izrādās iespējamā uzbrukuma zonā.

RĪGA, 27. aprīlis — Sputnik. ASV Jūras kājnieku avangarda spēki izrādījušies neaizsargāti Krievijas armijas jaunā bruņojuma dēļ, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti. Šo informāciju ASV Senātā sniedzis Jūras kājnieku korpusa komandieris ģenerālis Roberts Nellers.

"Mūsu galveno sāncenšu — Ķīnas, Krievijas, KTDR, Irānas un ekstrēmistisko organizāciju veiktā tālā darbības rādiusa precīzo ieroču attīstība padarījusi ievainojamas daudzus ASV avangarda spēkus," — paziņoja ģenerālis.

Военнослужащие ПВО РФ во время учений - Sputnik Latvija
"Amerikāņu pīrāgs" pret "Poseidonu". ASV mērojas ar Krieviju armiju apmēros

Viņš uzsvēra, ka lielākā daļa amerikāņu jūras kājnieku bāzu ārvalstīs nav pietiekami aizsargātas no triecieniem, tāpēc tiem mazinātas viņu spējas gatavot un īstenot kaujas operācijas.

"Mums nepieciešams paildus nostiprināt šīs bāzes, tostarp angārus un komandpunktus. Jāpaplašina aviobāzu ātra remonta iespējas un jāveic pretgaisa aizsardzības līdzekļu pilnveidošana," — ir pārliecināts Nellers.

Tāpat ASV vairs nevar pieturēties pie militārās koncepcijas, kuras pamatā ir neapstrīdama kontrole jūrā, piezīmēja Nellers.

Krievija izstrādā jaunu bruņojumu

Iepriekš vēstīts, ka šī gada 1. martā Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzrunā Federālajai sapulcei iepazīstināja ar jaunāko Krievijas bruņojumu, kam nav analogu pasaulē.

Министерство обороны РФ - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievijas Aizsardzības ministrijas atvērtība ir ceļš attiecību uzlabošanai ar Rietumiem

Runa ir par raķešu kompleksu "Sarmat", bezpilota zemūdes aparātiem "Poseidon", spārnoto raķeti ar kodolenerģētisko iekārtu "Burevestņik", aviācijas raķešu kompleksu "Kinžal" un lāzera iekārtām.

Tāpat viņš pastāstīja par hiperskaņas ieroci — sistēmu "Avangard", kura spēj pārvietoties atmosfēras blīvajos slāņos starpkontinentālā attālumā ar ātrumu, kas vairāk nekā 20 reizes pārsniedz Maha skaitli.

Iepriekš Pentagona Stratēģiskā vadības centra vaditājs ģenerālis Džons Haitens paziņoja, ka ASV karavīri vērojuši, kā Krievija un Ķīna izmēģina dažādu funkciju raķetes. "Jums jānotic Vladimira Putina paziņojumiem par to, pie kā viņš strādā," — uzsvēra amerikāņu ģenerālis.    

Ziņu lente
0