Kembridžas hercogiene Keita laidusi pasaulē trešo bērnu

© Foto : pixabayМладенец, ребенок, отец
Младенец, ребенок, отец - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Topošā bērna dzimums, saskaņā ar protokolu, iepriekš netika ziņots.

RĪGA, 24. aprīlis – Sputnik. Kembridžas hercogiene Keita pirmdien pasaulē laida zēnu, kurš kļuva par Keitas un prinča Viljama trešo bērnu, paziņoja pirmdien Kensingtonas pils.

"Kembridžas hercogiene veiksmīgi dzemdēja zēnu plkst. 11:01 pēc vietējā laika (13:01 pēc Latvijas laika). Bērna svars ir 3,8 kilogrami. Dzemdībās piedalījās Kembridžas hercogs. Hercogiene un bērns jūtas labi," — teikts pils paziņojumā.

Королева Великобритании Елизавета II с герцогиней кембриджской Кэтрин в июле 2012 - Sputnik Latvija
Šogad Latviju apmeklēs vairāku karalisko ģimeņu locekļi

Bērns, kura vārds pagaidām netiek nosaukts, piedzima Anglijas sargātājā Svētā Georga un Viljama Šekspīra dzimšanas dienā. Keita pirmdien ieradusies ar mašīnu no Kensingtonas pils St Mary’s Hospital slimnīcas Lindo Wing nodaļā.

Zēns ieņems piekto vietu troņmantnieku līnijā: aiz vectēva prinča Čarlza, tēva prinča Viljama, brāļa prinča Džordža un māsas princeses Šarlotes.

Topošā bērna dzimums, saskaņā ar protokolu, iepriekš netika ziņots, turklāt hercogs un hercogiene trīs Keitas bērnu iznēsāšanas laikā apgalvoja, ka atteikušies noskaidrot, kas tieši piedzims, vēloties, lai tas līdz pēdējam brīdim būtu pārsteigums.

Slimnīcas St Mary's Hospital privātajā spārnā piedzima arī princis Džordžs un princese Šarlote. Turpat Velsas princese Diāna savulaik dzemdēja princi Viljamu un viņa brāli princi Hariju. Visticamāk, hercogiene, gluži kā gadījumā ar princesi Šarloti, tiks izrakstīta tajā pašā dienā.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja jau apsveikusi laulātos ar trešā bērna nākšanu pasaulē.

"Mani vissiltākie apsveikumi Kembridžas hercogam un hercogienei sakarā ar viņu trešā bērna – zēna dzimšanu. Novēlu viņiem lielu laimi nākotnē," — atzīmēja premjerministre savā Twitter mikroblogā.

Ziņu lente
0