Londona nav vienojusies ar ES par robežu ar Īriju

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankasĪrija
Īrija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji vēsta, ka ES un Lielbritānijas pārstāvju tikšanās gaitā Briselē noskaidrojies: neviens Lielbritānijas piedāvājums muitas savienības jautājumā nav piemērots ES.

RĪGA, 20. aprīlis — Sputnik. Brisele noraidījusi Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas piedāvājumus jautājumā par iespējām izvairīties no stingras kontroles pie Īrijas robežas pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Daily Telegraph.

Izdevums vēsta, ka šonedēļ ES amatpersonas tikās ar Lielbritānijas galveno pārrunu vadītāju Olliju Robinsonu. Informācijas avoti no diplomātiskajām aprindām ES Daily Telegraph pastāstīja, ka Mejas ierosinājumi vērtēti kritiski.

Eiro - Sputnik Latvija
Dzīve pēc Brexit: nabagā Latvija neietiks Eiropas Savienotajās Valstīs

"Tika sniegti detalizēti un apsvērti iebildumi," — pastāstīja izdevuma informācijas avots. "Kļuva skaidrs, ka neviens Lielbritānijas ieteikums muitas savienības jautājumā nav piemērots," — viņš piebildis.

Martā Meja apstiprināja atteikšanos no nodoma veidot pilnvērtīgu robežu starp Īriju un Ziemeļīriju pēc Brexit, kā arī solīja nodrošināt muitas režīmu ar ES, kas neradītu problēmas tirdzniecībā.

Lielbritānijai jāpamet ES līdz 2019. gada marta beigām. Pārrunas par ES un Lielbritānijas "šķiršanos" norit divos posmos. Pirmajā posmā bija paredzētas pārrunas par pilsoņu tiesībām, Īrijas robežu un finansiālo saistību izpildi. Šajā posmā tika panākts progress, bet tagad jāsaskaņo atlikušie jautājumi un jāsastāda līgums par Lielbritānijas izstāšanos no ES. Lielbritānija cer saglabāt piekļuvi Eiropas preču un pakalpojumu tirgum, piemēram, savas galvenās nozares — banku sektora — attīstībai.

Ziņu lente
0