"Ķīmiskā uzbrukuma" inscenējuma dalībnieks pastāstījis par video ieraksta niansēm

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Pāriet pie mediju bankasSituācija Austrumgutā
Situācija Austrumgutā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Ķīmiskajam uzbrukumam" Dumas pilsētā veltītajā video ierakstā redzamais zēns pastāstīja, ka, tiklīdz viņš ienācis slimnīcā, viņu paķēruši, aplējuši ar ūdeni un nolikuši gultā līdzās citiem cilvēkiem.

RĪGA, 19. aprīlis — Sputnik. Sīriešu zēns Hasans Diabs, kurš bija redzams "Balto ķiveru" video ierakstā kā ķīmisko ieroču pielietojuma "upuris", pastāstīja par to, kādos apstākļos izdarīts ieraksts, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Mēs bijām pagrabā. Mamma teica, ka šodien nekā ēdama nav, ēdīsim tikai rīt. Mēs izdzirdējām kliedzienu uz ielas, sauca: ejiet uz slimnīcu. Mēs metāmies uz slimnīcu, un, tiklīdz es iegāju, mani paķēra un sāka apliet ar ūdeni. Pēc tam mūs nolika gultā ar citiem cilvēkiem," — zēns pastāstīja telekanāla "Rossija 24" ēterā.

Sīrija - Sputnik Latvija
Krievija atradusi Sīrijas ķīmisko ieroču uzbrukuma inscenējuma video "aktierus"

Telekanāla kara korespondents Jevgēņijs Poddubnijs uzsvēra, ka zēns nav varējis paēst un par uzņemšanu viņam piedāvāti rīsi, vīģes un cepumi.

Sīriešu puisēna vārdus apstiprināja arī viņa tēvs, turklāt uzsvēra, ka nekāda ķīmiska uzbrukuma Dumā nebija. Zēna tēvs pastāstīja, ka ieradies slimnīcā, kur atradusies viņa ģimene, taču nekādu ķīmisko ieroču nebija, un zēns juties ļoti labi.

Situācija Dumā

Iepriekš rietumvalstis apsūdzēja Damasku par ķīmisko ieroču lietošanu Dumas pilsētā Austrumgutā Sīrijā. Maskava noliedza izplatītās ziņas un paziņoja, ka tamlīdzīgu publikāciju vienīgais mērķis ir palīdzēt teroristiem un attaisnot uzbrukumus no ārienes.

Krievija informēja, ka video ieraksts, kurā redzama palīdzības sniegšana "upuriem" Dumā, ir inscenēts. Krievijas pārstāvis OPCW Aleksandrs Šuļgins pavēstīja, ka Maskavai šajā jautājumā ir neapgāžami pierādījumi.

Лаборатория инновационных медицинских технологий в Долгопрудном - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM: Rietumvalstis uzbruka Sīrijai, pamatojoties uz sociālo tīklu datiem

14. aprīlī ASV un to sabiedrotie — Lielbritānija un Francija raķešu uzbrukumam Sīrijai izmantoja vairāk nekā simt spārnotās raķetes. Lielāko daļu no tām iznīcināja Sīrijas pretgaisa sistēmas.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka uzbrukums Sīrijai ir agresija pret suverēnu valsti. Savukārt Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Vladimirs Džabarovs atzīmēja, ka rietumvalstu militārā iejaukšanās notikusi īsi pirms Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijas (OPCW) vizītes ar mērķi izmeklēt incidentu Austrumgutā. 

Ziņu lente
0