No 1. maija Latvijas pilsoņi varēs apmeklēt Ķīnas Hainaņas provinci bez vīzām

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tūristu iespējamā atrašanās uz salas tika pagarināta no 21 līdz 30 dienām.

RĪGA, 18. aprīlis — Sputnik. Latvieši un vēl 58 valstu tūristi drīkstēs apmeklēt Ķīnas Hainaņas provinci bez vīzām, sākot ar 1. maiju, tiek ziņots ĶTR Sabiedrības drošības ministrijas mājas lapā.

Tūristu iespējamā atrašanās uz salas tika pagarināta no 21 līdz 30 dienām. Bezvīzu ieceļošanu, izņemot Latviju, varēs izmantot arī Krievijas, ASV, Lielbritānijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Igaunijas, Lietuvas un citu valstu pilsoņi.

Baltkrievija - Sputnik Latvija
Baltkrievija paplašina bezvīzu režīmu Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem

Iepriekš ĶTR priekšsēdētājs Si Cziņpiņs svētku pasākumu gaitā par godu 30 gadu jubilejai kopš Hainaņas provinces izveidošanas brīža paziņoja, ka varas iestādes grasās uz salas izveidot brīvās tirdzniecības pilotzonu, kā arī brīvās tirdzniecības ostu, raksta RIA Novosti. Pēc viņa sacītā, šis lēmums pieņemts ar gan Ķīnas, gan visas pasaules vispārējās attīstības mērķi. Vairāki izsludinātie pasākumi tāpat saistīti ar turpmāko reformu un atvērtuma politikas virzību, pie kuras pieturas valsts varas iestādes kā pie savas valsts politikas pamatakmens.

Pēc Hainaņas provinces gubernatora Šeņa Sjaomina vārdiem, kurus iepriekš minēja aģentūra Xinhua, Krievija ir lielākais ieceļošanas tūrisma avots uz salas. Saskaņā ar 2017. gada rezultātiem, Hainaņu apmeklēja 284 tūkstoši Krievijas pilsoņu.

Ar valstu sarakstu, kuras Latvijas pilsoņi un nepilsoņi drīkst apmeklēt bez vīzām, var iepazīties ĀM mājas lapā.    

Ziņu lente
0