No Latvijas, nevis no Sīrijas: no kurienes Vācijā ierodas migranti

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasЗарубежные страны. Германия. Берлин
Зарубежные страны. Германия. Берлин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijā saskaitīti valstī dzīvojošos ārvalstnieki. Varasiestādes nonākušas pie slēdziena, ka lielākā daļa no viņiem ieradušies no Austrumeiropas, nevis no Tuvajiem Austrumiem.

RĪGA, 14. aprīlis — Sputnik. Vācijas Federālais statistikas birojs informē, ka patlaban Vācijā uzturas lielākais skaits ārvalstu pilsoņu vēsturē, raksta New York Times.

Āboli - Sputnik Latvija
The Local: Vācijā izcēlies strīds par migrantiem paredzētiem vecajiem pārtikas produktiem

No 82 miljoniem Vācijas iedzīvotāju 10,6 miljoni – katrs astotais – ir ārvalstnieki. Kopš 2014. gada Vācijā ieradušies vairāk nekā 1,6 miljoni bēgļu, galvenokārt no Āfrikas vai Tuvajiem Austrumiem. Rezultātā novājinājusies Angelas Merkeles konservatīvās partijas ietekme, un nostiprinājušies galējie labējie.

Taču Statistikas birojs vēsta, ka ārvalstnieku skaits Vācijā pieaudzis galvenokārt uz citu ES valstu, it īpaši Austrumeiropas iedzīvotāju rēķina, kuri ES iestājušies 2004. gadā.

Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Maltas, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Čehijas, Ungārijas, Kipras, Bulgārijas, Rumānijas un Horvārijas pilsoņu skaits, kuri pārcēlušies uz Vāciju, pieaug par 12,5% gadā. Tas nozīmē, ka gandrīz puse valstī dzīvojošo ārvalstnieku ieradušies no citām ES dalībvalstīm.

Ziņu lente
0