Krievijas ĀM rīcībā ir pierādījumi: ķīmiskais uzbrukums Dumā bija inscenēts

© STRINGER / AFPСолдаты Сирийской армии на восточной окраине Думы. 8 апреля 2018
Солдаты Сирийской армии на восточной окраине Думы. 8 апреля 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs atgādināja, ka uz Sīriju devusies Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijas ekspertu misija.

RĪGA, 13. aprīlis — Sputnik. Maskavas rīcībā ir neapgāžami pierādījumi, kuri apliecina: domājamais uzbrukums ar ķīmiskajiem ieročiem Dumas pilsētā Sīrijā bija inscenēts, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

ASV eksadras kuģis Donald Cook - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV uzbrukums Sīrijai: priekškars ir pacelts, Tramps diriģē

Diplomāts paskaidroja, ka uzbrukumā "pielikuši roku vienas valsts specdienesti, kura patlaban tiecas atrasties rusofobās kampaņas pirmajās rindās".

Krievijas ārlietu ministrs atgādināja, ka uz Sīriju devusies Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijas ekspertu misija.

"Tai (misijai – red.) jāierodas Damaskā, manuprāt, rīt no rīta, un mēs ceram, ka tā bez kavēšanās dosies uz Dumu, kur mūsu speciālisti, kuri šo vietu izpētīja, neatrada nekādus ķīmisko ieroču – hlora vai jebkā cita – pielietošanas apstiprinājumus," – viņš uzsvēra.

Apsūdzības par ķīmisko ieroču lietošanu

Aizvadītās nedēļas nogalē Rietumi bez pierādījumiem apsūdzēja Damasku par ķīmisko ieroču lietošanu Dumas pilsētā. Maskava šo informāciju noliedza.

Sīrijas karogs Alepo - Sputnik Latvija
Damaska informē: atrasti teroristu kaujinieku pamestie ķīmiskie ieroči

Krievijas Naidīgo pušu samierināšanas centra speciālisti ieradās domājamā incidenta vietā un neatrada nekādas toksīnu pēdas. Ziņots, ka vietējās slimnīcās nav nogādāti pacienti ar simptomiem, kuri būtu raksturīgi toksiskām vielām.

Krievijas ĀM norādīja, ka ziņas par to, ka Sīrijas bruņotie spēki izmanto indīgas vielas, publicētas ar nolūku glābt teroristus un attaisnot iespējamos uzbrukumus no ārienes.

Jau 13. martā Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštābs informēja, ka Austrumu Gutā kaujinieki gatavo provokācijas ar ķīmisko ieroču pielietojuma inscenējumu.

Ziņu lente
0