Iznīcinātājs Francijā nejauši nometis bumbu uz rūpnīcas

© AFP 2023 / Anne-Christine Poujoulat Franču daudzfunkcionālais iznīcinātājs Rafale
Franču daudzfunkcionālais iznīcinātājs Rafale - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas Gaisa kara spēku iznīcinātājs lidojuma laikā pazaudējis aviobumbu, kas nokritusi tieši uz kompānijas Faurecia rūpnīcas.

RĪGA, 12. aprīlis — Sputnik. Francijā iznīcinātājs Mirage 2000 nejauši nometis bumbu uz rūpnīcas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz France Bleu sniegto informāciju.

Incidents noticis otrdien Luāras departamentā. Divi Francijas Gaisa kara spēku iznīcinātāji lidoja pāri apdzīvotajai vietai, kad viens no tiem pazaudējis aviobumbu, kas nokritusi tieši uz kompānijas Faurecia rūpnīcas. Divi cilvēki guvuši traumas.

Malaizijas Boeing 777 avārijas vieta - Sputnik Latvija
Par uzbrukumu Boeing Ukrainā aizdomās turētais pilots izdarījis pašnāvību

"Vispirms pārlidoja divi iznīcinātāji, un mēs izdzirdējām trieciena skaņu. Tā bija visai skaļa, pat apslāpēja aizlidojošo lidmašīnu troksni," — pastāstīja viens no aculieciniekiem.

Francijas GKS pārstāvis pulkvedis Olivjē Selo pastāstīja, ka rūpnīcai trāpījis mācību lādiņš, kurā nav bijuši spridzekļi — to plānots nomest poligonā netālu no Reimsas.

Tamlīdzīgi incidenti ir ārkārtas gadījumi, un notiek ļoti, ļoti reti, uzsvēra pulkvedis. Izdevums France Bleu informēja, ka sākta izmeklēšana.    

Ziņu lente
0