Tramps aicinājis Krieviju gatavoties ASV triecienam Sīrijā

© AFP 2023 / George OURFALIANAlepo
Alepo - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps norādījis, ka patlaban ASV un Krievijas attiecības ir sliktākas nekā aukstā kara laikā.

RĪGA, 11. aprīlis — Sputnik. Donalds Tramps aicinājis Krieviju gatavoties ASV triecienam Sīrijā ar jaunu bruņojumu, vēsta RIA Novosti.

"Krievija sola notriekt visas pret Sīriju palaistās raķetes bez izņēmuma. Gatavojieties, kā nākas, jo raķešu būs daudz — labu, jaunu un "gudru". Nevajag atbalstīt dzīvnieku, kurš indē savu tautu ar indīgajām gāzēm un dara to ar prieku," — uzrakstīja Tramps Twitter tīklā.

ASV līderis piebildis, ka patlaban ASV un Krievijas attiecības ir sliktākas nekā aukstā kara laikā.

Trampa draudi

Pirmdien, ņemot vērā ziņas par ķīmisko uzbrukumu Sīrijā, Tramps paziņojis, ka līdz trešdienai pieņems lēmumu par darbībām pret Damasku, iespējams, pat ar aviācijas uzlidojumiem. Viņš pieļāva arī to, ka atbildība par uzbrukumu gulstas uz Maskavas pleciem.

Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasilijs Nebenzja - Sputnik Latvija
Krievija noteikusi veto ASV rezolūcijai Sīrijas jautājumā ANO

Krievija apsolījusi atbildēt ASV agresijas gadījumā. KF vēstnieks Libānā Aleksandrs Zasipkins paziņoja, ka Krievija patur tiesības notriekt visas Savienoto Valstu raķetes, kas palaistas pret Sīriju.

Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova savā lapā Facebook pavēstīja, ka "gudrajām raķetēm" jābūt vērstām pret teroristiem, nevis pret valsts likumīgo valdību. Viņa norādīja, ka ASV uzbrukums Sīrijā var iznīcināt visus pierādījumus par ķīmisko ieroču pielietojumu.

Apsūdzības par ķīmisko uzbrukumu

Aizvadītās nedēļas nogalē vairāki opozīcijas interneta portāli un Kataras telekanāls Al Jazeer, atsaucoties uz kaujiniekiem, publicēja ziņas par hlora bumbas pielietošanu Dumas pilsētā, kā rezultātā esot gājuši bojā vairāki desmiti civiliedzīvotāju.

ASV triecienkuģis USS Donald Cook - Sputnik Latvija
WSJ: ASV nosūtījuši divus eskadras kuģus Sīrijas virzienā

Maskava noliedza informāciju par bumbu ar hloru, ko it kā nometuši Sīrijas karavīri. Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka nepatiesās ziņas par indīgu vielu pielietojumu no Sīrijas bruņoto spēku puses publicētas ar mērķi glābt teroristus un attaisnot iespējamos militāros uzbrukumus no ārienes.

Pie tam Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštābs jau 13. martā informēja par to, ka teroristi Austrumu Gutā gatavo provokācijas ar ķīmisko ieroču pielietojuma inscenējumu. Krievijas militārpersonas pauda viedokli par to, ka šo provokāciju ASV vēlāk izmantos, lai aizbildinātu uzbrukumu Sīrijai. 

Ziņu lente
0